UGAL

Pet-uri, cutii de medicamente, măști, tacâmuri de unică folosință, roți dințate, dar și bureți, diapozitive sau conuri și sticlă sunt materialele folosite la realizarea a 30 de brazi neconvenționali, expuși de ieri în holul Facultății de Inginerie a UDJG. A V-a ediție a Concursului Brad Engineering a adunat la start echipe formate din elevi, studenți și cadre didactice, dornice să-și arate măiestria în ceea ce privește realizarea unui brad ecologic.

Membrii Juriului au avut, după cum au și mărturisit, o misiune grea, însă până la urmă au desemnat șase echipe câștigătoare din rândul elevilor și șase echipe din rândul studenților. Asociația Generală a Inginerilor din România, filiala Galați a mai acordat două premii speciale, unul pentru elevi și unul pentru studenți. „Am luat în considerare atât soluțiile inginerești folosite în realizarea brazilor, dar și ideile creative care au stat la baza alegerii materialelor reciclabile”, a declarat prof. dr. Anca Nicolau, membră a Juriului. 

Cele trei premii generale pentru elevi au fost distribuite după cum urmează: Premiul I (Bradul amintirilor – brad negru, cu globuri cubice, realizate din diapozitive și fotografii vechi) - Colegiul Tehnic „Paul Dimo" Galaţi, Premiul II (brad din bucăți de sticlă pictată) - Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika" Comănești; Premiul III - Școala Gimnazială Nr. 3 Galați. Premii speciale au fost acordate echipelor 14 şi 22 de la Liceul Tehnologic „Costache Conachi" Pechea și Echipei 15 de la CNVA.

La categoria studenți, podiumul a fost adjudecat în totalitate de Facultatea de Inginerie. Premiul I a ajuns la Echipa nr. 25, pentru un brad realizat din lemn, găletușe din tablă și decorațiuni din hârtie reciclabilă; Premiul II a revenit Echipei nr. 6 pentru un brad din tablă debitată la plasma, iar Premiul III a ajuns la Echipa nr. 31, pentru un brad inedit din furculițe de unică folosință, decorat cu măști și ambalaje de la medicamente. Premii speciale și mențiuni au fost acordate studenților din Echipa nr. 1 – FEAA, pentru bradul confecționat din conuri și Echipa nr. 5 de la Facultatea de Inginerie. Bradul U3A, „Bradul Generațiilor”, realizat din lufă, pânza dantelată și ață pescărească, de Echipa ECO SENIORI a Universității Vârstei a Treia, a câștigat un alt Premiu Special.

Cele două Premii AGIR au ajuns la Echipa nr. 4 - Asociația Multifuncțională Filantropică „Sfântul Spiridon” Galați, Centrul de zi și la Echipa nr. 11 - Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor.

„După o pauză de trei ani, ne-am bucurat de o prezență importantă, mai ales din rândul elevilor, dovadă că această competiție, care pune la încercare creativitatea și ingeniozitatea participanților este pe placul tinerilor. Vreau să mulțumesc Juriului, tuturor echipelor, Asociației Absolvenților Facultății de Inginerie, cea care a acordat premiile, Asociației Generale a Inginerilor din România, filiala Galați și studenților voluntari, care s-au ocupat de organizare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, președintele Juriului Brad Engineering.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email