UGAL

Peste 250 de premii și diplome au fost acordate ieri, în cadrul Galei Cercetării de Excelență CEREX UDJG 2022, organizată în Aula „Alexandru Ioan Cuza” a Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Ajunsă la a treia ediție, manifestarea premiază anual rezultatele de excelență obținute în activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare, transfer tehnologic, creație artistică și performanță sportivă, care au condus la îmbunătățirea poziției UDJG în topul instituțiilor academice din România, în anul 2022.

Gazdele ceremoniei au fost: prof. dr. ing. MCA Eugen Victor Cristian Rusu, Directorul Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD) și prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, Prorector UDJG responsabil cu cercetarea științifică.

„Am acordat anul acesta cele mai multe premii, semnificative ca valoare, pentru cercetarea de excelență desfășurată la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Menționez faptul că premierea a fost realizată cu sprijinul direct al domnului rector, prof. dr. Puiu Lucian Georgescu, din fondurile proprii ale instituției noastre. Am reușit să alocăm un buget de premiere de peste 200 de mii de lei, pentru 13 categorii de premii. Este meritul cercetătorilor universității pentru pozițiile de prestigiu ocupate în Metarankingul Național, cu un punctaj crescut în ultimii trei ani, de la 1 la 4. Îi mulțumim domnului Rector, mulțumim colegilor cercetători, doctoranzilor, cadrelor didactice coordonatoare și directorilor de Școli Doctorale. Ne dorim să creștem și să obținem rezultate mai bune, care să ne permită să urcăm în topurile internaționale și naționale”, a declarat prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, Prorector UDJG.

Au fost premiați cercetători care au publicat, în anul 2022, lucrări științifice în reviste cu factor de impact minim 5, autori care au avut cel puțin 100 citări Google Scholar în anul 2022, cercetători nominalizați în Top World Ranking of Scientists 2%, tineri cercetători și cercetători cu experiență nominalizați la nivelul facultăților, doctoranzi UDJG, cadre didactice și angajați implicați în procesul de acreditare IOSUD-UDJG. De asemenea, au fost evidențiați cei care au depus cereri de brevetare naționale/internaționale sau au avut brevete valorificate, editorii revistelor Universității „Dunărea de Jos” din Galați, directorii contractelor de cercetare și transfer tehnologic încheiate cu mediul socio-economic din țară și străinătate. În premieră, au fost nominalizați, de asemenea, coordonatorii de proiecte la Horizon Europe 2021-2027, unitățile de cercetare și cei care au contribuit la prima ediție a Târgului de Transfer Tehnologic din luna octombrie 2022.

Gala Cercetării de Excelență a fost organizată sub egida Proiectului CNFIS-FDI-2022-0205 „Susținerea cercetării de excelență în activitatea CDI din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați - CEREX UDJG 2022”, al cărui director este Prorectorul Silvius Stanciu.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email