UGAL

În perioada 20-24 iunie 2022 s-a desfășurat prima competiție nautică universitară internațională cu ocazia împlinirii a 150 de ani de învațământ maritim în România. Evenimentul a fost organizat de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, la baza nautică de la Palazu Mare, pe lacul Siutghiol. La concurs (yahting și kaiac), au luat startul 6 echipaje de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Polish Naval Academy din Gdynia (Polonia), Military University of Technology din Varșovia (Polonia) și „Nicola Vaptsarov” Naval Academy din Varna (Bulgaria).

UDJG a fost reprezentată de Facultatea de Arhitectură Navală care a selecționat, pentru această întâlnire, trei studenți din anul III, specializarea Arhitectură Navală. Constantinescu Florin și Dragoș Andi Florinel (kaiac galben) împreună cu Ștefan Răzvan Cristian (kaiac verde) și sl.dr.ing. Manuela Nechita (coordonatoarea echipei) au participat la proba de kaiac dublu, terminând cursa de 1000 m după 8 min 40 sec (la 90 secunde dupa locul I), respectiv 10 min 20 sec.

Cele două probe ale competiției nautice au fost câștigate de echipaje de la Military University of Technology din Varșovia (Polonia). Antrenamentele studenților gălățeni au fost realizate la baza nautică a CSM Dunărea, pe lacul Cătușa sub îndrumarea d-lui antrenor Mihai Munteanu, căruia îi sunt adresate multe mulțumiri din partea Facultății de Arhitectură Navală.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email