UGAL

În perioada 27.06.2022 – 30.06.2022, la Galați și Brăila se va desfășura workshop-ul ”Impulsionarea învățământului tehnic superior prin organizarea unui workshop cu vizite tematice pentru romanii de pretutindeni din Republica Moldova”.

La eveniment vor participa 40 de persoane (elevi și câte un profesor coordonator) de la trei instituții de învățământ din Republica Moldova: Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, Colegiul de Inginerie din Strășeni și Liceul Teoretic "Gavril Gaidarji", municipiul Comrat.

Acţiunea, în valoare de 47.500 lei, va fi derulată de Facultatea Transfrontalieră, fiind aprobată de catre Ministerul Educației, în conformitate cu Ordinul 5823/2021 privind constituirea și utilizarea fondului pentru finanțarea situațiilor speciale care nu pot fi integrate în formula de finanțare a instituțiilor de învăţământ superior de stat pentru anul 2022.

În cele patru zile participanții la eveniment vor efectua vizite de studiu la Complexul Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță" Galați, la sediu proiectului ”Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea” Rexdan , dar și în Insula Mare a Brăilei, la Stația de epurare de la Brăila și Șantierul naval VARD Brăila. Pe data de 29.06.2022 la ora 19.00 elevii de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca vor avea un meci de fotbal cu studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sportla Sala de sport Pușkin Galați și apoi la ora 20.00 vor susține un spectacol în Grădina Publică din Galați. În ultima zi vor vizita Stația pilot SIA și laboratoarele Universității ”Dunărea de Jos” din Galați de la Corpul Q - piscicultură.

Fiind la prima ediție, sperăm ca acest workshop să devină o tradiție și tinerii participanți să devină absolvenții Universității ”Dunărea de Jos” din Galați.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email