UGAL

Începe un nou Program pentru Educație în Romania finanțat din granturile SEE

A avut loc lansarea oficiala a Programului Educație 2014-2021, în prezența Excelenței Sale Lise Nicoline Kleven Grevstad, Ambasadorul Norvegiei în România și a domnului Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene. Printre participanți s-au numărat și partenerii de program Veena Gill de la Norwegian Centre for International Cooperation in Education și d-na Marion Kindle-Kuehnis de la National Agency for International Education Affairs din Liechtenstein.
 
Programul, in valoare de 14 milioane euro, va finanța:
  • Mobilitatea studenților și a personalul didactic in învățământul superior (romani in statele donatoare, si a celor din statele donatoare in Romania).
  • Cooperarea instituțională în învățământul superior prin schimbul de bune practici în domeniul metodologiilor de predare și organizarea schimburilor pe termen scurt pentru studenți.
  • Abilități și competențe îmbunătățite ale experților educaționali - mobilitate pentru inspectori școlari, consilieri, formatori de cadre didactice și asistență educațională.
  • Calitatea învățământului la locul de muncă - educație și formare profesională cu accent pe școlile de formare profesionala care au încheiat parteneriate cu companii pentru stagii.
  • Capacitatea instituțională a școlilor de a crește incluziunea copiilor romi.
Primul apel a fost lansat tot azi, dedicat mobilitatii studenților și a personalului didactic in învățământul superior pentru anul universitar 2018-2019.

Apelul va fi deschis pana pe 5.02.2018 si are un buget de 1 m euro – detalii la urmatorul link.
http://www.eeagrants.ro/-/incepe-un-nou-program-pentru-educatie-in-romania-finantat-din-granturile-see
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email