UGAL

 

HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
Nr. 84/31.08.2021

 

Conform:
Legii educației naționale nr. 1/2011,
Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați,
Ordinului Ministrului Educaţiei și Cercetării nr. 3041/15.01.2020 privind numirea Rectorului, 

Consiliul de administraţie, în data de 31 august 2021, cu unanimitatea voturilor exprimate,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se aprobă, la propunerea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, scoaterea la concurs a unui număr de 30 locuri cu taxă, pentru programul de studii Antreprenoriat în producţia alimentară din domeniul de licență  Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, sesiunea de admitere Septembrie 2021.

Criteriul de admitere: concurs pe bază de dosar, iar media finală de admitere se calculează din:

  • 50 % media de la examenul de bacalaureat;
  • 50%  din media multianuală la una din disciplinele de Algebră/Chimie/Biologie, la alegerea candidatului.

Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 2. Se aprobă, la propunerea Facultății de Medicină și Farmacie, criteriile de admitere pentru programul de studii Medicină (în limba engleză) care se adresează tuturor candidaților care îndeplinesc condițiile de a accede la învățământul superior conform legislației în vigoare și care acceptă plata taxei de școlarizare în cuantumul stabilit de către universitate.

Criteriul de admitere: concurs pe bază de dosar conform evaluării performanțelor școlare:

  • media examenului de bacalaureat;
  • certificat de competență lingvistică internațional nivel minim B2 sau certificat de competență lingvistică, obținut de la Centrul de Limbi Moderne, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați nu mai vechi de 2 ani.

Sunt scutiți de prezentarea certificatului de competență lingvistică cetățenii care au absolvit studiile liceale într-o unitate de învățământ în care limba de predare este limba engleză sau care au obținut minimum calificativul B2 în cadrul examenului de bacalaureat;

Criterii de departajare:

  • în cazul în care 2 candidaţi prezintă aceeaşi notă, departajarea se va face astfel:  se va lua în considerare media aritmetică a notelor de la una din disciplinele: Biologie, Chimie, Fizică, Fizică-Chimie, Științele vieții, Matematică;
  • în cazul în care în planul de învăţământ există mai multe discipline din cele enumerate mai sus, se va considera inițial media aritmetică a notelor de la disciplina Biologie, ulterior media aritmetică a notelor de la disciplina Chimie, ulterior media aritmetică a notelor de la disciplina Fizică, ulterior media aritmetică a notelor de la disciplina Fizică-Chimie, ulterior media aritmetică a notelor de la disciplina Științele vieții, ulterior media aritmetică a notelor de la disciplina Matematică.

Ierarhizarea candidaților va fi făcută în ordine descrescătoare a mediei de concurs și se va afișa pe site-ul https://www.admitere.ugal.ro/. Rezultatele selecției nu pot fi contestate.

Taxa de şcolarizare aplicabilă candidaților nou înmatriculați în anul universitar 2021/2022, este echivalentul în LEI a 6.000 EURO/an universitar pe tot parcursul ciclului de studii (6 ani).

Taxa pentru procesarea dosarului este nerambursabilă, în valoare de 1000 LEI.

Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 3. Se aprobă, la propunerea Facultății de Educație Fizică și Sport, pentru programul de studii universitare de licență Educație fizică și sportivă (la Buzău) scoaterea la concurs sesiunea Septembrie 2021, 50 de locuri cu taxă, învățământ cu frecvență.

Criteriile și conținutul probelor de concurs sunt aceleași cu cele aplicate pentru concursul de admitere, sesiunea iulie 2021 desfășurate la Galați, pentru programul de studii de licență – Educație fizică și sportivă. Media finală de admitere se calculează din:

  • 50%   media de la examenul de bacalaureat;
  • 50%  nota de la proba de aptitudini motrice specifice.

Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 4. Se aprobă, la propunerea Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila, redistribuirea locurilor la masterat în interiorul facultăţii pentru admiterea din Septembrie 2021, după cum urmează:

  • Dinamica mașinilor și echipamentelor tehnologice: 8 locuri buget și 30 locuri taxă;
  • Ingineria și Protecția mediului: 2 locuri buget și 19 locuri taxă;
  • Agricultură durabilă:  5 locuri buget și 35 locuri taxă.

Criteriile de admitere la masterat rămân neschimbate faţă de sesiunea Iulie 2021: concurs pe bază de dosar.

Media finală de admitere se calculează din:

  • 40%  media aritmetică a examenului de diplomă/licență;
  • 60%  media generală aritmetică de promovare a studiilor.

Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

 

 

RECTOR,
Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian GEORGESCU

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email