UGAL

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, alături de Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și Casa Corpului Didactic Galați organizează, în perioada 12-14 mai, un concurs de creativitate în domeniul IT, destinat pasionaților de toate vârstele. Competiția poartă numele profesorului Severin Bumbaru, mentor și creator al învățământului gălățean de informatică și de calculatoare și este menită să atragă atât studenții cât și liceenii și elevii de gimnaziu.

Din cauza situației pandemice, anul acesta concursul se va organiza online. Astfel: echipe de maximum 3 studenți pot participa la competiția în format Hackathon ce va ține 48 ore și care va avea provocări precum: programare Web și baze de date, programare roboți și sisteme embedded, aplicații mobile de inteligență artificială. Liceenii sunt așteptați să participe la categoriile: Programare în C++ / C#  ce presupune organizarea în echipe de maximum trei persoane și realizarea unei aplicații sau Web Design, unde, tot în echipă de câte trei vor trebui să realizeze un site web. Nu în ultimul rând, elevii vor fi provocați în competiția de Animații Scratch. Mai exact, realizarea unei animații în aplicația Scratch care să conțină personaje și decoruri.

Calendarul concursului este următorul:

- 29 martie – 29 aprilie – Înscrierea participanților

- 10 mai 2021 – Finalizarea listei de participanți elevi și studenți

- 12 mai 2021 – Lansarea temelor pentru secțiunile dedicate studenților

- 12-14 mai 2021 – Desfășurarea concursului de creativitate în IT „Severin Bumbaru”

- 14-15 mai 2021 – Premierea participanților

- 13 mai 2021, ora 16.00 – Conferința online „Perspective IT în societatea cunoașterii” pentru cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar

Fiecare participant/echipa va avea la dispoziție 15-20 de min. pentru a-și prezenta proiectul și încă 10-15 minute de conversație cu juriul, iar premiile vor fi mai mult decât ofertante. Mai multe detalii se găsesc în regulamentul de pe site-ul concursului www.concurssbumbaru.ugal.ro. Înscrie-te sau înscrie-ți copilul pentru că ne pregătim de un viitor în care programarea va fi indispensabilă în toate domeniile!

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email