UGAL

Gala Cercetării de Excelență la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, ediția a treia va avea loc în data de 14 decembrie 2022 începând cu ora 9.00 în Aula „Alexandru Ioan Cuza”, Str. Domnească nr. 111. În cadrul evenimentului vor fi premiate cele mai importante realizări științifice ale comunității academice de anul acesta, grupate pe două secțiuni: Premierea rezultatelor cercetării științifice instituționale și Premierea rezultatelor cercetării științifice doctorale.

Deschiderea evenimentului va fi realizată de Rectorul universității, prof. univ. dr. Puiu-Lucian Georgescu, după care vor lua cuvântul Directorul Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD), prof. dr. ing. MCA Eugen Victor Cristian RUSU, și prof. univ. dr. ing. dr. ec. Silvius STANCIU, prorector responsabil cu cercetarea științifică și directorul proiectului CNFIS-FDI-2022-0205 „Susținerea cercetării de excelență în activitatea CDI din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați - CEREX UDJG 2022”, sub egida căruia are loc organizarea galei.

În cadrul Secțiunii Premierea rezultatelor cercetării științifice instituționale vor fi acordate premii pentru următoarele categorii de rezultate: Articole publicate 2022 în reviste indexate Web of Science Clarivate Analytics, cu FI 2021 ≥ 5; Autori citați Google Scholar 2022, ≥100 citări/2022; cercetători nominalizați în Top World Ranking of Scientists 2%; Cercetători și Tineri cercetători cu rezultate deosebite în activitatea CDI-TT, creație artistică și performanță sportivă (vârsta maximă 40 ani împliniți); Revistele Universității „Dunărea de Jos” din Galați; Premierea rezultatelor cercetării aplicative: contracte încheiate cu mediul socio-economic din țară și străinătate, cereri de brevet depuse la organisme de brevetare naționale și internaționale, brevete valorificate. Se vor acorda premii, de asemenea, pentru participarea la Horizon Europe 2021-2027 și pentru organizarea și participarea la Târgul de Transfer Tehnologic din luna octombrie 2022.

La Secțiunea Premierea rezultatelor cercetării științifice doctorale vor fi acordate premii și distincții doctoranzilor cu realizări deosebite în cercetarea doctorală realizată în anul 2022 și cadrelor didactice implicate în procesul de acreditare IOSUD-UDJG.

Felicitări comunității academice gălățene pentru rezultatele de excelență obținute în activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare, transfer tehnologic, creație artistică și performanță sportivă, care au condus la îmbunătățirea poziției Universității „Dunărea de Jos” din Galați în topul instituțiilor academice din România în anul 2022, conform Clasamentului Universităților din România - Metarankingul Universitar, ediția 2022.

Tradiție în performanță!

 

 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email