UGAL

AUTOR: Prof. univ. dr. Lidia BENEA
ISBN: 978-606-606-003-5
Nr. de pagini: 350
Anul apariţiei: 2017 - 2018
Editura: Academica
 
 
Monografia ştiinţifică Monografia ştiinţifică METODE AVANSATE DE INVESTIGARE A MATERIALELOR elaborată de prof. univ. dr. Lidia Benea de la Centrul de Competenţe Interfeţe-Tribocoroziune şi Sisteme Electrochimice, Facultatea de Inginerie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi se identifică drept o sinteză exhaustivă a informaţiilor ştiinţifice obţinute în decursul multor ani de activitate didactică şi de cercetare în domeniul procesării, investigării și caracterizării materialelor, cunoștinţe acumulate din proiectele de cercetare și din activitatea de profesor şi cercetător invitat la instituţii de învăţământ superior de prestigiu din Europa, cum sunt: Laboratoire Génie des Procédés et Matériaux din l’Ėcole Centrale Paris, Department of Materials Engineering din Katholieke Universiteit Leuven, sau Department of Materials Engineering din Trento University.

Cartea se adresează și este utilă unei mase largi de potenţiali cititori, de la studenţii în inginerie la nivele de licenţă, masterat sau doctorat, până la ingineri, cercetători şi specialişti implicaţi în activităţi industriale, de cercetare, economice sau comerciale conectate la procesele de investigare a materialelor, în condiţiile în care o dezvoltare durabilă presupune în primul rând cunoaşterea proprietăţilor materialelor pentru utilizarea lor eficientă.

O înţelegere detaliată a proprietăţilor materialelor, prin metodele avansate de caracterizare a lor, va ajuta atât studenţii, doctoranzii cât si specialiştii din diferite domenii să rezolve problemele existente de utilizare a materialelor eficiente şi de a le preveni și aborda eficient pe cele viitoare.

Scopul cărţii este să prezinte cititorului, de la simplu la complex, conceptele şi aplicaţiile în domeniul investigării materialelor, dar şi o trecere în revistă a progreselor recente în domeniul materialelor, înțelegerea mecanismelor proceselor de preparare si de investigare a materialelor avansate, de la straturi hibride și nanocompozite la materiale functionalizate si biomateriale.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email