UGAL

Autori: Simona Antofi, Elena Costandache, Nicoleta Ifrim, Viorica Isaia, Isabela Merila

ISBN: 978-606-26-1633-5

Pagini: 248

Anul publicării: 2022

Editura: Prouniversitaria

Mic dicționar trilingv de teorie literară. Concepte, instrumente și strategii de analiză a textului poetic, este un nou instrument de lucru pentru literați, ce poartă semnătura cadrelor didactice de la Facultatea de Litere din cadrul UDJG: prof. univ. dr. Simona Antofi, prof. univ. dr. Nicoleta Ifrim și lect. dr. Viorica Isaia, de la Departamentul de literatură, lingvistică și jurnalism, conf. dr. Elena Costandache de la Departamentul de limbă și literatură franceză și conf. dr. Isabela Merilă de la Departamentul de engleză.

 

Volumul a fost conceput în cadrul Centrului de excelență al UDJG din Galați – Centrul interdisciplinar de Studii culturale central și sud est europene (CISCLE) și este un instrument de lucru adresat studenților filologi, masteranzilor și doctoranzilor specializați în studiul literaturii și al analizei textului poetic. Beneficiind de finanțare prin grantul intern acordat pentru susținerea activităților de cercetare din universitatea gălățeană (Susținerea și dezvoltarea activităților CDI-TT în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – Grant UDJG RF 3645/30.09.2021), dicționarul este o construcție de tip glosar, realizată de coordonatori, care selectează din bibliografia fundamentală a dicționarelor/studiilor dedicate  domeniului, termenii reprezentativi de teorie literară și definițiile lor elaborate. Noutatea pe care o aduce acest volum este traducerea în limbile engleză și franceză a definițiilor standardizate.

 

În forma apărută la Editura Pro Universitaria București în 2022, dicționarul constituie un instrument științific și de documentare, un ghid teoretico-metodologic, care este adresat unui public specializat în abordarea fenomenului literar.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email