UGAL

Inspectoratul General pentru Imigrări pune la dispoziția cetățenilor din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European, Confederația Elvețiană, țări terțe și persoanelor juridice, aflate pe teritoriul României, un portal de depunere on-line a documentelor privind regimul străinilor și al cetățenilor comunitari.

Aplicația contribuie, în mod semnificativ, la creșterea eficienței în rezolvarea cererilor adresate structurilor de  imigrări din toată țara. Prelucrarea datelor se realizează în mod organizat și controlat, existând în permanență posibilitatea unei interacțiuni cu solicitanții pentru obținerea cât mai rapidă a datelor necesare și procesarea lor.

Noua aplicație oferă utilizatorului posibilitatea de a verifica on-line, în orice moment, statusul cererii sale iar termenul legal de soluționare a acesteia începe de la data prezentării la ghișeu. Persoanele  al căror drept de ședere expiră în cel mult 30 de zile de la data transmiterii on-line a cererii de prelungire a dreptului de ședere sunt obligate să se prezinte la formațiunea teritorială a Inspectoratului General pentru Imigrări, înainte de expirarea acestui termen.

Portalul poate fi accesat din site-ul public al Inspectoratului General pentru Imigrări sau la adresa: https://portaligi.mai.gov.ro. Inspectoratul General pentru Imigrări invită solicitanții să utilizeze noua aplicație pentru a beneficia de servicii publice eficiente și rapide. Metoda de  lucru lansată urmărește scurtarea timpului de așteptare în fața ghișeului și eficientizarea procesului de preluare a cererilor. Pentru a depune on-line cereri prin intermediul portalului trebuie să parcurgeți următorii pași:
 
1. Accesați portalul la adresa https://portaligi.mai.gov.ro, 
2. Creați-vă un cont în portal utilizând o adresă de email validă și o parolă
3. Introduceți  cererea și documentele anexă necesare, scanate (dimensiunea maximă a fiecărui document este de 5 MB)
4. Transmiteți cererea completată și verificați-vă data și ora la care ați fost programat
5. Prezentați-vă la ghișeu la data și ora programată în vederea preluării datelor biometrice
6. Verificați-vă on-line statusul cererii 
7. Prezentați-vă la termenul prevăzut pentru ridicarea documentului.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email