UGAL

Colega noastră conf. dr. ing. Valeria MIRON ne-a părăsit în ziua de 17 februarie 2020, plecând în lumea celor drepți cu discreție și demnitate. Cadru didactic riguros și devotat, doamna conferențiar dr. ing. Valeria Miron a fost călăuză în domeniul Transferului de căldură și masă pentru zeci de generații de studenți de la specializarea Mașini Termice. A fost un exemplu de generozitate și modestie atât pentru studenți dar și pentru generațiile tinere de doctoranzi din Departamentul de Sisteme și Autovehicule Rutiere din cadrul Facultății de Inginerie.

Născută pe 19.01.1948 la Tulcea, conf. dr. ing. Valeria Miron obține diploma de inginer la Institutul Politehnic din Galați, Facultatea de Mecanică, secția Frigotehnie. Activează timp de 5 ani ca inginer frigotehnist la Intreprinderea de Frigidere „Arctic” Găiești, apoi timp de 35 de ani la Universitatea „Dunărea de Jos ” din Galați. Obține diploma de doctor în anul 1999 cu teza „Cercetări privind utilizarea resurselor termoenergetice de potential scazut cu ajutorul instalatiilor frigorifice cu resorbție” la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Opera domniei sale cuprinde numeroase cărți și capitole de cărți publicate în edituri renumite din țară, lucrări științifice publicate în reviste de prestigiu din țară și străinătate, precum și numeroase contracte de cercetare științifică. În întreaga activitate didactică a predat cursurile: Termodinamică, Transfer de căldură şi masă, Instalaţii Frigorifice, Pompe de căldură, Compresoare, Tratarea gazelor industriale.
 
Departamentul de Sisteme Termice și Autovehicule Rutiere din cadrul Facultății de Inginerie este alături de familia îndoliată.

Sincere condoleanțe!
 
Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email