UGAL

Profesor dr.ing. Gheorghe Dumitru
Colegul nostru, profesor dr.ing. Gheorghe DUMITRU ne-a părăsit în  ziua de 17 martie 2015, discret şi demn, așa cum a trăit. Nea „Mitică”, așa cum obișnuiau să-i spună colegii, dar și studenții, a fost un cadru didactic atent și riguros, întotdeauna drept, lăsându-și amprenta asupra generaţiilor de studenţi al căror dascăl a fost în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. A fost călăuză pentru zeci de generaţii de studenţi de la specializarea  Mașini termice, dar și pentru studenții navaliști. Cald, apropiat de studenți şi înţelept, a fost un exemplu demn de urmat în şcoală, familie şi în societate. Modestia, calmul, tactul şi generozitatea i-au călăuzit întotdeauna paşii.

Domnul profesor dr.ing. Gheorghe DUMITRU a absolvit în anul 1962 Institutul Politehnic din Galați, Facultatea de Mecanică, secția Nave și Instalații de Bord. 
 
Personalitate de referință în domeniul motoarelor termice, de-a lungul activităţii sale universitare, de peste 40 de ani, prof. Gheorghe Dumitru a condus  numeroase contracte de cercetare, fiind autor de manuale universitare şi lucrări ştiinţifice publicate în revistele de specialitate din ţară şi din străinătate.
 
În întreaga activitate didactică a predat cursurile: Termotehnică şi maşini termice; Instalaţii navale de propulsie  cu combustie internă; Tehnologia montării şi probării instalaţiilor navale; Procese, caracteristici şi supraalimentarea motoarelor cu ardere internă; Calculul şi construcția mașinilor navale; Fiabilitatea şi mentenanța instalaţiilor navale; Alimentarea şi reglarea motoarelor cu ardere internă; Dinamica motoarelor cu ardere internă; Instalaţii navale de forță ; Maşini şi instalaţii de propulsie.
 
Noi, colegii din departamentul de Sisteme Termice și Ingineria Mediului din cadrul Facultății de Inginerie, îl vom purta mereu în amintirea şi în sufletul nostru.
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email