Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
Tradiție în performanță

În toamna anului trecut au demarat, la Galați, cursurile Universității Vârstei a Treia (U3A), un proiect pilot, construit după un model de origine franceză, adaptat spaţiului cultural şi academic gălăţean, care așază în mijlocul acțiunilor sale seniorii.
Prima promoție a însumat peste 100 de absolvenți, având vârste cuprinse între 55 și 85 de ani, care și-au luat în serios rolul de studenți și au participat cu plăcere la activitățile desfășurate sub formă de: prelegeri și conferințe, ateliere de dezbatere și seminarii, grupuri de lectură, vizite, tururi ghidate și promenade. Cursurile U3A sunt de formare, fără diplomă.


Numărătoarea inversă a luat șfârșit, pe 31 iulie s-a dat startul  divertismentului, iar acesta va continua până pe 20 august. Aventura, prietenia, distracția, zilele însorite și nopțile albe definesc proiectul UNSummeR, tabăra de vară studențească organizată de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR).

Societatea Studenților Mediciniști Galați (SSMG) s-a alăturat cu entuziasm evenimentului, voluntarii acesteia se află deja pe plajă alături de studenți din toată țara.


Liga Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (LSG) organizează în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Casa de Cultură a Studenților din Galați, în perioada 20.07.2017 – 02.08.2017 cea de-a V-a ediţie a proiectului educaţional „Universităţi de vară pentru elevi – Galaţi Summer University”. 


Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galaţi propune, începând cu acest an universitar, un program de licență unic în țară, în domeniul administrării afacerilor - Administrarea afacerilor în alimentația publică, program compatibil ca structură și conținut cu programe similare derulate în universități din Europa.


În cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Muzică Veche Tradițională „Dimitrie Cantemir”, sâmbătă, 8 iulie, începând cu ora 13,30, în Sala Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați (strada Domnească nr.47) se va desfășura Simpozionul internațional „Muzica veche - influența muzicii turcești în muzica din Balcani”.


Batonul „Hiprobar”, realizat de o echipă formată din trei studenți - Marian Neculau, Cristian Dragomir, Ramona Ifrim, coordonați de trei cadre didactice de la SIA Galați - Prof. dr. ing. Petru Alexe, Asist. dr. ing. Ina Vasilean, Ing. dr. Livia Pătrașcu, a câștigat marele premiu Ecotrophelia România 2017 și va merge în marea finală a prestigiosului concurs, care va avea loc la Londra, pe 21-22 noiembrie 2017.


Începând din acest an, tinerii absolvenți de liceu care pe parcursul celor patru ani au avut rezultate deosebite la olimpiadele naționale și internaționale vor putea beneficia de Grantul pentru tineri cercetători „Regele Carol I” ce se acordă în cadrul Programului guvernamental de granturi pentru cercetare-dezvoltare și inovare.


„Best Paper Award” oferit de Journal of Business Research (Elsevier), una dintre cele mai prestigioase reviste științifice de business din lume, a fost câștigat de o echipă de cercetare internațională, coordonată de doi profesori ai Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor: Prof. univ. dr. Adrian Micu și Prof. univ. dr. Alexandru Căpățînă. Acordarea distincției a avut loc în cadrul Conferinței Internaționale Global Innovation and Knowledge Academy, desfășurată la ISEG Management School din Lisabona, în perioada 27.06.2017 – 1.07.207.


În Holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați s-a deschis astăzi Salonul Dunării, o expoziție de pictură, grafică și sculptură ce se înscrie în programul activităților prilejuite de Zilele Dunării. Organizatori sunt Primăria Municipiului, Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Galați, Universitatea „Dunărea de Jos”, Galtour Dunărea și Muzeul de Artă Vizuală. 


Societatea Studenților Mediciniști Galați organizează în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați Simularea Examenului de Admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați, pe data de 9 iulie 2017.