Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
Tradiție în performanță

Ediţia a doua a concursului profesional studenţesc „Mastercam Context” a avut loc joi, 27 aprilie, la Facultatea de Inginerie. 
 
Acest concurs s-a bucurat de succes ca şi prima ediţie, iar interesul manifestat de studenţi şi pasiunea lor  pentru însuşirea cunoştinţelor de programare a maşinilor unelte cu comandă numerică este o mare bucurie pentru  cadrele didactice de la Departamentul de Ingineria Fabricaţiei al Facultăţii de Inginerie. 


Joi, 27 aprilie, la Facultatea de Arhitectură Navală, studenții din anul II se vor întâlni și vor dialoga cu un absolvent de succes - George Jagîte, care le va vorbi despre drumul de la UDJG la Deepwater Technology Research Centre din Singapore, locul său de muncă.


 

În intervalul 24-27 aprilie 2017,  în calitate de partener al Ministerului Educaţiei Naţionale în organizarea fazei naţionale a Olimpiadei de Economie, Comerţ, Turism şi Alimentaţie, FEAA îşi va deschide porţile pentru cei aproximativ 150 de elevi veniţi din toată ţara.


Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați,  în parteneriat cu Universitatea „B.P. Hasdeu” din Cahul, Republica Moldova, Universitatea „I.I. Mecinikov” din Odessa, Ucraina, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi şi Muzeul Brăilei „Carol I”, organizează în perioada 27-28 aprilie 2017 Conferința Internațională Studențească „Geopolitică, Istorie și Populație în Europa de Est. Noi direcții de cercetare în științele social-umaniste și politice”, ediția a II-a.Centrul de Excelență Prelucrarea Polimerilor (CE-PP) din cadrul Facultății de Inginerie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează cea de-a IX-a ediție a Workshop-ului PROGRESE ÎN FABRICAREA ȘI CONTROLUL PRODUSELOR DIN MATERIALE POLIMERICE. 


             
Societatea Studenților Mediciniști Galați (SSMG), în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și AIESEC Galați, organizează, în perioada 24-29 aprilie 2017, proiectul național „Săptămâna Voluntarului” adresat, deopotrivă, voluntarilor care fac parte din cele două organizații studențești,  tuturor studenților Universității „Dunărea de Jos” din Galați, precum și elevilor de liceu care doresc să se implice și să aibă parte de o experiență minunată.


Înfiinţată prin O.M. 7751 din 23 aprilie 1990, sub denumirea de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi este astăzi o facultate de referinţă în România.


Începând din luna mai, la parterul fostei Policlinici Municipale  (pe strada Nicolae Bălcescu, colț cu strada Eroilor), va funcționa Centrul de Medicină Dentară Socială  destinat beneficiarilor de servicii sociale care nu își permit costurile pentru tratamente medicale de specialitate.


Parteneriatul are ca obiectiv principal implicarea studenților în derularea de stagii de practică în cadrul Camerei de Comerț Iberico Române, precum și participarea reprezentanţilor celor două organizații la evenimente naționale și internaţionale dedicate promovării învățământului gălățean.

Dorim să mulțumim romnului Roberto Vâlsan, președintele CCIRO și domnului Cătălin Șerbu, delegat Aragon al CCIRO pentru modul în care sprijină tinerii din România.


În cadrul evenimentelor Career Talks afli cum să îți redactezi CV-ul astfel încât să capteze rapid atenția recruiterilor sau cum să te prezinți la interviu într-un mod autentic. De asemenea, poți auzi povestea reprezentanților companiei Orange: care au fost primii lor pași în carieră și ce au făcut ca să progreseze.
 
Acestea sunt doar câteva din subiectele pe care le vom aborda în timpul întâlnirii noastre. Te așteptăm să te înscrii la eveniment pentru a afla care sunt secretele unei cariere de succes!