UGAL

Astăzi, 29 martie, în Aula „Alexandru Ioan Cuza” (Aula Magna) a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a avut loc o dezbatere adresată studenților sub numele „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”.

La dezbatere au participat Maria Grapini - Membră a Parlamentului European, Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, Răzvan Szabo, Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, Ramona Strugariu - Membră a Parlamentului European, Grupul Renew Europe, Siegfried Mureșan - Membru al Parlamentului European, Grupul Partidului Popular European și Eliza Vaș - Coordonator, Compartimentul Studii, Institutul European din România în calitate de moderator.

„A fost o onoare să particip astăzi la dezbaterea unui subiect de o importanță crucială în lumea contemporană: dezinformarea și rolul pe care inteligența artificială îl poate juca în combaterea acestui fenomen. Dezinformarea a devenit o problemă din ce în ce mai mare în societate, având un impact profund asupra noastră. Uniunea Europeană a recunoscut amenințarea pe care o reprezintă dezinformarea și adoptă măsuri decisive pentru a contracara acest fenomen. Mulțumesc studenților și cadrelor didactice prezente intr-un număr copleșitor la acestă dezbatere de inaltă ținută”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Nechifor, Președintele Senatului UDJG.

Evenimentul, la care au participat peste 220 de studenți, a fost organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email