Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
Tradiție în performanță

Colegul nostru, profesorul universitar dr. Olaru Elefterie ne-a părăsit în ziua de 23 martie 2017, aşa cum a trăit, discret şi demn. O persoană riguroasă, atentă, severă dar întotdeauna dreaptă, profesorul Olaru şi-a lăsat amprenta asupra generaţiilor de studenţi al căror dascal a fost în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. A fost călăuză pentru zeci de generaţii de studenţi şi, cu aerul lui calm, sfătos şi extrem de înţelept, a fost un exemplu demn de urmat în şcoală şi în societate. Modestia, calmul, rigurozitatea şi generozitatea i-au călăuzit întotdeauna paşii.


Constantin Banu
Unul din stâlpii învăţământului superior de industrie alimentară din România a trecut în nefiinţă. A plecat „să moară puţin”  doar trupul său, pentru că această mare personalitate a învăţământului gălăţean lasă în urmă zeci de cărţi (130), contracte de cercetare (74), brevete de invenţie (10) şi o întreagă „armată” de discipoli aflaţi în ţară şi în străinătate (38 doctoranzi).

Numele profesorului Constantin BANU va rămâne de referinţă.


Doruleţ Nelu RESMERIŢĂ
După o lungă şi teribilă suferinţă, prietenul şi colegul nostru a plecat în ceruri. Astăzi este „Izvorul Tămăduirii” şi Dumnezeu l-a tămăduit prin moarte... Doruleţ Nelu RESMERIŢĂ a fost un simbol al zbaterii zilnice, dinamic, sclipitor vesel, inteligent, disponibil, profund şi, mai presus de toate, deschis, jovial şi generos în sfaturi şi soluţii. Pentru comunitatea academică era, întotdeauna, o explozie de lumină. Avea viitorul în priviri şi gândurile lui, multe şi tumultoase, veneau să construiască, veneau să aducă „produse noi” pe această lume.


Traian Florea
„Pesimistul vede dificultăţi în orice oportunitate. Optimistul găseşte oportunităţi în orice dificultate” (Winston Churchill). Da...aşa era Profesorul Traian Florea: un optimist! Un optimist care a găsit întotdeauna calea de rezolvare şi răspunsul la orice provocare. Provocări ştiinţifice şi provocări uriaşe ale vieţii Domniei Sale. Şi asta deoarece Domnul Profesor era o personalitate ştiinţifică, o autoritate, un nume de referinţă în domeniul Chimiei şi nu numai, corelate cu o vocaţie fantastică către ştiinţă.


Conf. dr. Eugenia Gavriliu
Cu profund regret, colectivul Departamentului de engleză vă aduce la cunoștință dispariția neașteptată a doamnei conf. dr. Eugenia Gavriliu – Om, Profesor, Coleg – căreia mai multe generații de studenți și cadre didactice îi datorează formarea profesională.


Prof. dr. ing. Radu Beșchia
Pe 3 august 2015 o veste tristă a îndurerat comunitatea academică de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Profesorul universitar dr. ing. Radu Beșchia, primul Decan al Facultăţii de Mecanică (21.09.1953 – 31.08.1955), membru marcant al corpului didactic, a plecat în lumea celor drepţi cu discreţie şi demnitate.


Prof. Ioan Apostu
„Dimineața se sparge neagră peste noi, cu cerul plumburiu apăsand asupră-ne. Telefonul sună surd, împungând timpanele iar receptorul frige urechea încă ostenită.
Vestea trecerii în neființă a distinsului nostru coleg ne trezește rece la realitatea crudă.

Domnul profesor Ioan Apostu ne-a fost tuturora un bun prieten, un exemplu pentru studenți, un model de cumpătare, echilibru și colegialitate.


In memoriam
O frântură de timp
Este, poate,
O frântură de viaţă
Sau un pas către moarte,
Într-o clip-adunându-se toate,
Hotărând între viaţă şi moarte (Mitea V., 2007).


In memoriam
Profesorul universitar doctor Paraschiv Vagu, membru fondator al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, profesor emerit al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost o personalitate care, de-a lungul a peste şase decenii, s-a remarcat printr-o bogată activitate didactică şi de cercetare în domeniul economic.


Prof. Ion Ioniţă
Pe 30 martie 2015 o veste a întristat comunitatea academică de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi. Profesorul universitar dr. ing. Ion C. Ioniţă, membru marcant al corpului didactic de la Facultatea de Inginerie, Departamentul de Sisteme Termice şi Ingineria Mediului, a plecat în lumea celor drepţi cu discreţie şi demnitate.
Comunitatea termotehnicienilor din întreaga ţară deplânge pierderea unui specialist de mare valoare, dascăl cu vocaţie, coleg de nădejde şi prieten adevărat.