UGAL

A doua zi a Reuniunii Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027 a avut programate mai multe vizite la proiecte derulate cu fonduri europene și implementate în Galați. Una dintre acestea a vizat proiectul Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea, REXDAN, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, beneficiar Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

De altfel, încă de la discuțiile în plen din prima zi a reuniunii, REXDAN a fost prezentat drept un proiect model, cu bune practici de lucru în implementarea proiectelor cu fonduri europene, în Regiunea de Sud-Est.

Oaspeții au fost întâmpinați de directorul general al infrastructurii de cercetare REXDAN, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, care a subliniat importanța proiectului atât la nivel regional și național, cât și la nivel european, prin prisma rezultatului acestuia, o infrastructură de cercetare de excepție. De asemenea, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu a făcut o prezentare a contractelor suport încheiate pentru sustenabilitatea proiectului REXDAN.

La întâlnirea de astăzi au participat doamna Sofia Alvez, Director în cadrul Directoratului Creșterea Capacității Administrative și Implementarea Programelor (Administrative Capacity Building and Programmes Implementation II) și doamna Mariana Iusco, manager Program din cadrul DG REGIO, ambele de la Comisia Europeană, doamna Luminita Mihailov, director Agenția de Dezvoltare Regională SE și alți membri ai Agenției, doamna Lucia Crăciun, Director General în cadrul Ministerului Finanțelor, reprezentanți ai Consiliului județean Galați, dar și alți membri ai Comitetului de Monitorizare.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, membru al acestui comitet, a fost reprezentată de prof. dr. ing. Silvius Stanciu.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email