UGAL

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați găzduiește colocviul internațional interdisciplinar cu titlul ”GÉOGRAPHIES DU SENSIBLE”, eveniment co-organizat de Facultatea de Litere și Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative, prin intermediul centrelor de cercetare din cadrul celor două facultăți, organizat de prof. dr. Carmen Andrei și prof.dr. Violeta Pușcașu.

Colocviul se adresează atât unui public larg francofon, cât şi specialiştilor care integrează literatura și geografia în cercetările lor punctuale și cursurile universitare predate.

Tematica lucrărilor acoperă o paletă extrem de generoasă de domenii, de la literatură și geografie la antropologie, arte și studii culturale, aduse împreună de cei 30 participanți, cercetători din Franța, Canada, Camerun, Austria, Maroc, Statele Unite ale Americii și România (Universitatea „Ștefan cel mare din Suceava, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu). Aceștia vor interoga semnificațiile spațiului real și ficțional atât prin prisma identităților individuale și colective pe care le generează, cât și prin cea a modului lor de funcționare, respectiv a reflexului acestora asupra percepțiilor și construcțiilor societale. O secțiune specială este dedicată doctoranzilor în științe socio-umane.

Pe lângă comunicările specialiștilor, evenimentul se va bucura și de două ateliere interactive de expunere și implicare a unui grup de liceeni de la CNVA, de participarea studenților francofoni de la Litere (licență și master), precum și de susținerea bibliotecii franceze ”Eugen Ionesco” și a sponsorilor (Elibrys și Natur). Intrarea celor interesaţi din alma mater galatiensis este liberă.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email