UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 168 din 25 septembrie 2017


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare al Senatului UDJG,

Senatul universitar, întrunit în ședință extraordinară, în data de 25 septembrie 2017,


HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, componența Consiliului Executiv al Societății Antreprenoriale Studențești din UDJG, după cum urmează:
a) trei reprezentanți ai personalului didactic din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați:
  • Prof. dr. Micu Adrian, cadru didactic la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor;
  • Prof. dr. Șarpe Daniela, cadru didactic la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor;
  • Șef lucrări dr. Baroiu Nicușor, cadru didactic la Facultatea de Inginerie.
b) trei reprezentanți din mediul de afaceri:
  • Aramă Cătălin, președinte al IT&C Cluster Dunărea de Jos, administratorul Parcului de Soft din Galaţi;
  • Chivu Octavian Traian, vicepreședinte al Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Galaţi;
  • Geru Marius, administrator al S.C. Thecon S.R.L. din Galați.
c) trei reprezentanți ai studenților și absolvenților Universității „Dunărea de Jos” din Galați:
  • Calomir Alexandru Cristian, student al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor - specializarea Finanțe și bănci, Vicepreședinte AIESEC Galați;
  • Cristea Cătălin, student al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor - specializarea Contabilitate, membru AIESEC Galați;
  • Neagu Elda Daniela, studentă a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor - specializarea Finanțe și bănci, membru AIESEC Galați.
    
Art. 2. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, cererea formulată de dl prof. dr. Adrian Micu, cadru didactic titular la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a UDJG, de a efectua activități didactice în regim de plata cu ora (o normă), la Universitatea „Ovidius” din Constanța, în anul universitar 2017-2018.

Art. 3. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, cererea formulată de dl prof. dr. Constantin Ploeșteanu, cadru didactic titular la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UDJG, de a efectua activități didactice în regim de plata cu ora (28 de ore), la Universitatea „Hyperion” din București, în semestrul I al anului universitar 2017-2018.

Art. 4. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, cererea formulată de dl șef lucrări dr. Ion Vasilean, cadru didactic titular la Facultatea Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești a UDJG, de a efectua activități didactice în regim de plata cu ora (75 de ore, din care 30 de ore prelegeri și 45 de ore lucrări practice), la Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, în semestrul I al anului universitar 2017-2018.

Art. 5. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, cererea formulată de dna șef lucrări dr. Gabriela Alina Cioromele, cadru didactic titular la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila a UDJG, de a efectua activități didactice în regim de plata cu ora (75 de ore, din care 30 de ore prelegeri și 45 de ore lucrări practice), la Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, în semestrul I al anului universitar 2017-2018.

Art. 6. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului UDJG, propunerea Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice de acordare a titlului academic doctor honoris causa al Universității „Dunărea de Jos” din Galați domnului prof. dr. Mircea Duțu, directorul Institutului de cercetări juridice „Academician Andrei Rădulescu” din cadrul Academiei Române. Ceremonia se va desfășura în data de 13 octombrie 2017, în Sala Senatului.
Totodată, se aprobă componența comisiei științifice de acordare a titlului, după cum urmează:
Președinte:
- Prof. dr. Lucian Puiu Georgescu – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi;
Membri:
- Prof. dr. Ion Dogaru – Academia Română;
- Acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici – Academia Română;
- Prof. dr. Ovidiu Predescu – Universitatea Ecologică din București;
- Prof. dr. Florin Tudor – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi;
- Prof. dr. Mihai Floroiu – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.    

Art. 7. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație și cu avizul pozitiv al comisiilor de specialitate ale Senatului UDJG, următoarele modificări la Regulamentul activității universitare a studenților:

Nr. crt. Varianta veche Varianta nouă
1. Art. 1. ...
g) Criteriile şi standardele ARACIS de evaluare a programelor de studiu.
Art. 1. ...
g) Criteriile şi standardele ARACIS de evaluare a programelor de studiu.
h) Ordinul 651/2014 pentru aprobarea Metodologiei privind mobilitatea academică a studenţilor.
2. Art. 18. Examenele se susţin în faţa cadrului didactic care a predat disciplina respectivă sau, în lipsa acestuia, în fața cadrului didactic titular de disciplină – asistat, de regulă, de cadrul didactic care a condus seminarele sau lucrările practice la acea grupă - în zilele şi sălile fixate, între orele 800 - 2000. Înlocuirea examinatorului cu o comisie de examinare se face la cererea justificată a studenţilor. Componenţa comisiei este propusă de directorul de departament, cu aprobarea Consiliului facultăţii. Art. 18. Examenele se susţin în faţa cadrului didactic care a predat disciplina respectivă sau, în lipsa acestuia, în fața cadrului didactic titular de disciplină – asistat, de regulă, de cadrul didactic care a condus seminarele sau lucrările practice la acea grupă - în zilele şi sălile fixate, între orele 800 - 2000. Înlocuirea examinatorului cu o comisie de examinare se face la cererea justificată a studenţilor. Componenţa comisiei este propusă de directorul de departament, cu aprobarea decanului facultăţii.
3. Art. 30. (1) … Studenţii bugetaţi aflaţi în situaţiile de la pct. a), b), c), la reluarea activităţii vor fi evaluaţi pentru stabilirea formei de finanţare, pe baza creditelor acumulate în anii de studii anteriori, cu excepţia anului universitar amânat, conform Art. 48, pe baza creditelor promovate înainte de solicitarea amânării finalizării anului universitar curent (AM). Art. 30. (1) … Studenţii bugetaţi aflaţi în situaţiile de la pct. a), b), c), la reluarea activităţii vor fi evaluaţi pentru stabilirea formei de finanţare, pe baza creditelor acumulate în anii de studii anteriori, cu excepţia anului universitar amânat, conform Art. 47, pe baza creditelor promovate înainte de solicitarea amânării finalizării anului universitar curent (AM).
4. Art. 31. (1) … Studenţii care au solicitat întreruperea temporară a studiilor, la reluarea activităţii vor fi evaluaţi conform Art. 48, pe baza creditelor promovate înainte de solicitarea întreruperii. ... Art. 31. (1) ... Studenţii care au solicitat întreruperea temporară a studiilor, la reluarea activităţii vor fi evaluaţi conform Art. 47, pe baza creditelor promovate înainte de solicitarea întreruperii. ...


Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email