UGAL

IOSUD – UNIVERSITATEA „DUNĂREA DE JOS” DIN GALAȚI
Consiliul pentru studiile universitare de doctorat


HOTĂRÂREA
nr. 7/12.12.2016


În conformitate cu:
Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările ulterioare;
Codul Studiilor Universitare de Doctorat aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 681/2011, cu modificările ulterioare;
Regulamentul instituțional privind organizarea și funcționarea studiilor universitare de doctorat în școlile doctorale din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;
Regulamentul privind obținerea atestatului de abilitare în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;
Decizia Rectorului Universității nr. 1583/25.07.2016 privind numirea Directorului CSUD;

Consiliul pentru studiile universitare de doctorat, întrunit în ședința din data de 12 decembrie 2016,

HOTĂRĂȘTE:



Art. 1. Se aprobă, la propunerea directorilor școlilor doctorale, situația privind raportarea îndeplinirii activităților programate pentru anul universitar 2015 – 2016 de către doctoranzii de la Școala doctorală de Inginerie și Școala doctorală de Științe socio-umane și se hotărăsc următoarele:
- doctoranzilor al căror raport anual a fost amânat li se solicită refacerea și completarea raportului în care să dovedească realizarea activităților restante până la data de 09.01.2017;
- doctoranzilor al căror raport anual nu a fost depus la secretariatul doctorat li se solicită depunerea acestuia până la data de 09.01.2017;
- doctoranzilor al căror raport anual a fost respins li se solicită refacerea și completarea raportului în care să dovedească realizarea activităților restante până la data de 1.03.2017.

Art. 2. Se avizează cererile de prelungire a perioadei studiilor universitare de doctorat formulate de studenții-doctoranzi cuprinși în Anexa nr.1.
Cererile se transmit senatului universității spre aprobare.

Art. 3. Se aprobă, la propunerea directorului CSUD, transmiterea la Consiliul de administrație a unei adrese privind sesizările formulate în cadrul ședinței publice de susținere a tezei de abilitare a doamnei conf.dr. Oana-Magdalena CENAC și punctul de vedere al comisiei mixte CSUD-CA și al Școlii doctorale de Științe socio-umane.

Art. 4. Se aprobă, la propunerea directorului CSUD, stabilirea unei proceduri și a unui calendar pentru depunerea și analizarea dosarelor depuse în vederea susținerii tezei de abilitare la IOSUD – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, după cum urmează:
- comisia mixtă CSUD-CA se va întâlni în plen în perioada 20 – 30 ale fiecărei din următoarele luni: ianuarie, martie, mai, iulie, septembrie, noiembrie, pentru dosarele de abilitare depuse până în data de 10 ale fiecărei din aceste luni;
- se vor numi 3 membri ai comisiei mixte CSUD-CA care vor face o analiză preliminară a dosarului de abilitare, respectiv cadrul didactic din domeniul pentru care se solicită abilitarea și alte două cadre didactice din domenii conexe; aceste trei persoane vor avea obligația ca, în termen de maximum 10 zile de la primirea înștiințării, să întocmească fiecare câte un raport privind îndeplinirea standardelor minimale și să-l transmită prin registratura universității la secretariatul doctorat;
- după primirea de către secretariatul doctorat a celor trei rapoarte se va stabili ședința în plen de analiză a dosarelor și a rapoartelor întocmite de cei trei membri numiți; se va adopta o rezoluție care se va transmite ulterior candidatului la abilitare.

Art. 5. Se avizează, la propunerea directorilor școlilor doctorale din cadrul IOSUD-UDJG, comisiile de evaluare internă, după cum urmează:

1. Școala doctorală de Inginerie:
    Președinte              Prof. dr. Mirela PRAISLER
    Membri:                   Prof. dr. ing. Elisabeta BOTEZ
                                        Prof. dr. ing. Luminița DUMITRIU
                                        Prof. dr. ing. Lorena DELEANU
                                        Student-doctorand ing. Andreea-Elena MUSTEAȚĂ
2. Școala doctorală de Științe socio-umane:
    Președinte               Prof. dr. Elena CROITORU
    Membri:                   Prof. dr. Daniela-Ancuța ȘARPE
                                        Prof. dr. Nicoleta IFRIM
                                        Prof. dr. George-Eugen ENACHE
                                        Student-doctorand Viorica POPA (ISAIA)
    Membru supleant  Prof. dr. Liliana-Mihaela MOGA

Propunerea se transmite Consiliului de administrație spre aprobare.

Art. 6. Se aprobă, la propunerea directorilor școlilor doctorale, rezultatele alegerilor parțiale organizate la școlile doctorale din cadrul IOSUD – UDJG în perioada 21.11.2016 – 06.12.2016.

Art. 7. Se validează, la propunerea Directorului Școlii doctorale de Inginerie, Metodologia de desfășurare a procesului de ocupare a locului vacant din Consiliului Școlii doctorale de Inginerie (CSDI) din cadrul IOSUD – Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, conform Anexei nr. 2.
Metodologia se transmite Consiliului de administrație spre avizare.


DIRECTOR CSUD,
Prof. dr. ing. Eugen-Victor-Cristian RUSU
 

Anexa 1 Lista cererilor de prelungire a perioadei studiilor universitare de doctorat formulate de studenții-doctoranzi
Anexa 2 Metodologia de desfășurare a procesului de ocupare a locului vacant din Consiliului Școlii doctorale de Inginerie (CSDI) din cadrul IOSUD – Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email