UGAL

IOSUD – UNIVERSITATEA „DUNĂREA DE JOS” DIN GALAȚI
Consiliul pentru studiile universitare de doctorat


HOTĂRÂREA
 nr. 5/20.09.2016


În conformitate cu:
Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările ulterioare;
Codul Studiilor Universitare de Doctorat aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 681/2011, cu modificările ulterioare;
Regulamentul instituțional privind organizarea și funcționarea studiilor universitare de doctorat în școlile doctorale din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;
Metodologia privind organizarea și desfășurarea admiterii la ciclul de studii universitare de doctorat în anul universitar 2016 - 2017;
Adresa MENCȘ privind numărul de locuri (granturi) alocat de MENCȘ la studii universitare de doctorat pentru anul universitar 2016-2017;
Decizia Rectorului Universității nr. 1583/25.07.2016 privind numirea Directorului CSUD;

Consiliul pentru studiile universitare de doctorat, întrunit în ședința din data de 20 septembrie 2016,

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se aprobă, la propunerea directorului Școlii doctorale de Inginerie, rezultatele admiterii la studii universitare de doctorat pentru Școala doctorală de Inginerie, cetățeni români, conform Anexei nr. 1.

Art. 2. Se aprobă, la propunerea directorului Școlii doctorale de Științe socio-umane, rezultatele admiterii la studii universitare de doctorat pentru Școala doctorală de Științe socio-umane, cetățeni români, conform Anexei nr. 2.

Art. 3. Se aprobă, la propunerea directorilor școlilor doctorale, rezultatele admiterii la studii universitare de doctorat pentru cetățenii de origine română din Republica Moldova, țări învecinate și diaspora și din state terțe, conform Anexei nr. 3.

Art. 4. Se aprobă lista cadrelor didactice candidați pentru CSUD – UDJG, mandatul 2016-2020, conform Anexei nr. 4.

Art. 5. Se avizează, la propunerea directorului CSUD, constituirea unei comisii electorale pentru alegerea membrilor CSUD – UDJG cadre didactice, în următoarea componență:

Președinte                   Prof. dr. ing. Eugen-Victor-Cristian RUSU
Membri:                       Prof. dr. ing. Anca-Ioana NICOLAU
                                        Prof. dr. Elena CROITORU
Membri supleanți:    Prof. dr. ing. Gabriel ANDREI
                                        Prof. dr. Nicoleta IFRIM
Secretar                        Ing. Luiza-Maria AXINTE

Propunerea se transmite Rectorului Universității spre aprobare.

Art. 6. Se aprobă, la propunerea directorului CSUD, în baza prevederilor Metodologiei de desfășurare a procesului de constituire a Consiliului pentru studiile universitare de doctorat (CSUD) al IOSUD – UDJG, aprobată în ședința de Senat din data de 12.09.2016, ca alegerea celor 4 membri CSUD cadre didactice să se desfășoare la data de 26 septembrie 2016, în intervalul orar 1200 – 1400,  la  SECȚIA DE VOTARE (CAMPUSUL ȘTIINȚEI).
Cei 4 membri CSUD cadre didactice sunt aleși prin votul universal, direct, secret și egal al conducătorilor de doctorat din cadrul IOSUD-UDJG. Sunt declarați aleși primii patru candidați, în ordinea numărului de voturi obținute din totalul voturilor exprimate. În caz de balotaj, departajarea se va face pe baza indicelui relativ de îndeplinire a standardelor minimale  (reprezentând raportul dintre punctajul total al candidatului, așa cum rezultă din dosarul depus, și valoarea punctajului total minim impus de standardele de abilitare din domeniul de conducere de doctorat al candidatului). Pentru ca un buletin de vot să fie valid, este necesar să conțină votul pentru 4 candidați. Buletinele în care sunt votați un număr mai mare sau mai mic de 4 candidați vor fi considerate nule de drept.

Art. 7. Se aprobă, la propunerea directorului CSUD, în baza prevederilor Metodologiei de desfășurare a procesului de constituire a Consiliului pentru studiile universitare de doctorat (CSUD) al IOSUD – UDJG, aprobată în ședința de Senat din data de 12.09.2016, ca alegerea membrului CSUD student-doctorand să se desfășoare în data de 26.09.2016, în intervalul orar 800-1400, prin vot electronic (vot prin corespondență).

Art. 8. Se aprobă, la propunerea directorului CSUD, completarea contractului de studii și a anexelor la contractul de studii, pentru formele de finanțare buget/cu taxă, cu o clauză privind creditele transferabile.

Art. 9. Se aprobă, la propunerea directorului Școlii doctorale de Inginerie, numirea doamnei prof.dr. Rodica-Mihaela DINICĂ în calitate de coordonator al domeniului de doctorat Chimie.

Art. 10. Se aprobă, la propunerea și prin retragerea domnului prof. dr. ing. Sergiu-Viorel CARAMAN, numirea doamnei prof. dr. ing. Luminița DUMITRIU coordonator al domeniilor Ingineria sistemelor, Inginerie electrică și Calculatoare și tehnologia informației din cadrul Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie electrică și electronică.

Art. 11. Se avizează, la propunerea directorului Școlii doctorale de Inginerie, modificarea metodologiei de evaluare internă a școlilor doctorale din cadrul IOSUD – UDJG aprobată în cadrul ședințelor de senat din data de 19.05.2016 și din data de 16.06.2016, conform Anexei nr. 5.
Propunerea se transmite Consiliului de administrație spre avizare.


DIRECTOR CSUD,
Prof. dr. ing. Eugen-Victor-Cristian RUSU


Anexa 1 Rezultatele admiterii la studii universitare de doctorat pentru Școala doctorală de Inginerie, cetățeni români
Anexa 2 Rezultatele admiterii la studii universitare de doctorat pentru Școala doctorală de Științe socio-umane, cetățeni români
Anexa 3 Rezultatele admiterii la studii universitare de doctorat pentru cetățenii de origine română din Republica Moldova, țări învecinate și diaspora și din state terțe
Anexa 4 Lista cadrelor didactice candidați pentru CSUD – UDJG, mandatul 2016-2020
Anexa 5 Modificarea metodologiei de evaluare internă a școlilor doctorale din cadrul IOSUD – UDJG aprobată în cadrul ședințelor de senat din data de 19.05.2016 și din data de 16.06.2016

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email