UGAL

 

HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
Nr. 41/25.04.2024

 

Conform:
Legii învățământului superior nr. 199/2023,
Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați,
Ordinului Ministrului Educaţiei și Cercetării nr. 3829/21.02.2024 privind desemnarea ca ordonator de credite, cu exercitarea atribuțiilor funcției de rector al universităţii, 

Consiliul de administraţie, în data de 25 aprilie 2024, cu unanimitatea voturilor exprimate,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se aprobă participarea Universității „Dunărea de Jos” din Galați la Programul Regional Sud-Est, Prioritatea 5 - O regiune educată - Acțiunea 5.4 Dezvoltarea infrastructurii educaționale în învățământul universitar, pentru proiectul cu denumirea „Crearea sustenabilă și rezilientă a CENTRULUI DE TEHNOLOGII ÎN MOBILITATE (CTM) în cadrul UNIVERSITĂȚII „DUNĂREA DE JOS” DIN GALAȚI”.

Art. 2. Se aprobă întocmirea documentației tehnico-economice, faza SF/DALI, conform cerințelor ghidului solicitantului necesară la constituirea bugetului cererii de finanțare pentru apelul PRSE/5.4/1/2023, în cadrul Programului Regional Sud-Est (PR SE) 2021-2027.

Art. 3. Se aprobă soluția tehnică pentru realizarea Centrului educaţional de testare tehnologii în mobilitate reprezentată de construirea unui corp de clădire pe amplasamentul corpului I (C9) situată în Campusul Ştiinţei, str. Domnească nr. 111, în conformitate cu solicitările beneficiarului pentru crearea Centrului educaţional de testare tehnologii în mobilitate. Caracteristicile noii clădiri vor fi date prin soluţia tehnică a proiectantului cu respectarea regulilor de urbanism şi a prevederilor legale în vigoare și cerințele din ghidul solicitantului - în deplin acord cu obiectivele de mediu și climă asumate la nivel european, inclusiv prin adaptarea infrastructurii educaționale pentru persoanele cu mobilitate redusă/dizabilități pentru a facilita nu doar accesul, dar și funcționalitatea pentru persoanele cu dizabilități, a circulației orizontale și verticale, a accesului la grupuri sanitare, la sălile de clasă etc., cât și necesitatea dezvoltării spațiilor educaționale pentru derularea stagiilor de practică, a laboratoarelor și sălilor de practică.

Art. 4. Se aprobă valoarea totală a investiției, aferentă obiectivului/obiectivelor stabilite în cadrul proiectului menționat mai sus, inclusiv TVA, respectiv: 5.000.000 euro, din care:
Valoarea cofinanțare: 2%;
Valoarea neeligibilă: 0 (zero).
Termen de depunere proiect: 22.08.2024.
Durata de realizare/implementare a proiectului: până la 31.12.2029.

 

 

RECTOR INTERIMAR,

Prof.dr.ing. Daniela Laura BURUIANĂ

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email