UGAL

ȘCOALA ROMÂNĂ DE AFACERI A CAMERELOR DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE – Filiala Brăila, în parteneriat cu Asociația Ecovivere anunță lansarea proiectului „Practica - o șansă în plus în tranziția de la școală la viața activă”, cofinanțat din Instrumente Structurale prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, la Galați, pe 7 decembrie 2018, în cadrul Universitătii „Dunărea de Jos” din Galați, Strada Domnească nr. 111, Corp F, Sala F 103, ora 10.00.

De asemenea, pe 7 și 8 decembrie 2018, în cadrul Universitătii „Dunărea de Jos” din Galați, Strada Domnească nr. 111, Corp F, Sala F 103, ora 10.00 vor avea două evenimente de selecție a grupului țintă pentru proiectul „Practica - o șansă în plus în tranziția de la școală la viața activă”.

În cadrul acestui proiect, pe baza parteneriatului existent între ȘCOALA ROMÂNĂ DE AFACERI A CAMERELOR DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE – Filiala Brăila și UNIVERSITATEA „DUNĂREA DE JOS” DIN GALAȚI, grupul țintă va fi recrutat/selectat  din rândul studenților aparținând celor 14 facultăti ale Universității.

Obiectivul general al proiectului corespunde obiectivului major al POCU de dezvoltare a resurselor umane prin creșterea accesului la un sistem educațional de calitate, la stimularea ocupării și parteneriatelor dintre instituțiile educaționale și agenții economici de practică, viitori angajatori. Desfășurarea proiectului se bazează pe acțiuni concrete de sprijin pentru cele 3 entități esențiale implicate în acest proces: universitate, studenți și agenți economici, toate având de câștigat la finalul proiectului. Studenții își pot spori și îmbunătăți cunoștințele teoretice dobândite în facultăti, iau contact cu mediul de lucru și relațiile sociale ale acestuia, pot obține o calificare profesională utilă a unui loc de muncă.

Agenții economici pot cunoaște, în mediul de lucru, potențialii viitori angajați, în urma stagiului de practică, pot transforma angajați actuali în tutori, ca mentori pe perioada practicii studenților, pot consolida relațiile cu universitatea ca furnizor de capital uman, dar cu abilități dobândite la locul de muncă. Universitatea, prin feed-back-urile primite de la firme și de la studenți, poate îmbunătăți și extinde conținutul fișelor disciplinelor, dar și al stagiilor de practică gândite în favoarea studenților, ca perioadă și opțiuni.

Din obiectivul general al proiectului se desprind obiectivele specifice: recrutarea și selecția grupului țintă din instituții de învățământ superior ale Regiunii S-E, respectiv 252 studenți (500 informați), furnizarea de servicii specializate de consiliere și orientare profesională pentru cei 252 studenți (25 din mediul rural), realizarea a 10 parteneriate noi de practică și consolidarea celor existente, organizarea efectivă a practicii la locul de muncă pentru cei 252 studenți, din care 25 să continue studiile după încheierea stagiului (3 din mediul rural), iar minim 189 să obțină calificare la locul de muncă (15 din mediul rural), identificarea și ocuparea unui loc de muncă pentru 113 studenți din cei 189, din care 9 studenți din mediul rural. Pe lângă universitate, studenți, agenți economici, vom atrage și autoritățile locale, pentru a realiza armonizarea obiectivelor proiectului cu strategia de dezvoltare locală și națională pe domeniile de interes.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European  prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 
Persoane de contact: 
Prof. univ. dr. Ilie GRADINARU – Director Executiv- Școală Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie – Filiala BRĂILA 
Prof. dr. ing. Camelia VIZIREANU – Decan Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați 
Teodor VERGU – Manager Proiect 

Adrese email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email