UGAL

Departamentul Sisteme Termice și Ingineria Mediului de la Facultatea de Inginerie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, este partener într-un proiect în cadrul Programului ERASMUS+ Acțiunea cheie 107 – Învățământ superior, mobilități cu țările partenere non - UE.

Proiectul prevede mobilități pentru studenți și personalul didactic din țări din afara UE și contribuie la creșterea calității procesului de predare a Facultății de Inginerie și a universității partenere, dezvoltarea competențelor cadrelor didactice, creșterea eficienței personalului administrativ și îmbunătățirea adaptabilității în interacțiunea cu beneficiarii procesului educațional - studenții.

În perioada 14-22 iulie 2018, departamentul a primit în schimb de experiență patru profesori de la Universitatea South Valley din Orașul Qena, Egipt. În perioada vizitei, profesorii egipteni au vizitat laboratoarele departamentului, au participat la activitățile didactice ale departamentului și s-au întâlnit cu studenții de la specializările Sisteme și Echipamente Termice și Autovehicule Rutiere.

Miercuri, 18 iulie, la Departamentul Sisteme Termice și Ingineria Mediului, d-na conf. dr. ing. Krisztina Uzuneanu  a organizat workshopul cu tema: „Assessment of trigeneration systems based on renewable energy”, în cadrul căruia s-au dezbătut problemele legate de eficiența trigenerării, de utilizarea combustibililor alternativi, de costurile implementării trigenerării în Egipt și în România, universitatea gălățeană având expertiză câsțigată prin proiecte europene în acest domeniu.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email