UGAL

O nouă izbândă a învățământului de industrie alimentară de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Parizer din carne de porc cu șrot de cătină fără adaos de nitrit.


Produsul inovator a fost obținut și testat în stația de pilot de carne de către o echipă de specialiști cu competențe în extracția cu fluide supercritice, tehnologia cărnii și proiectarea produselor alimentare noi, coordonată de către Prof. Dr. Ing. Petru Alexe.

Inventatorii sunt Liliana Mihalcea, Maricica Stoica, Cristian Dima și Petru Alexe. Inovația a fost prezentată la cea de a XVI-a ediție a  Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii ”Pro Invent 2018”, desfășurată în perioada 21-23 martie 2018 la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. La salon au fost înscrise peste 400 de invenţii din variate domenii ale ştiinţei şi tehnicii: industrie alimentară, jocuri pentru activităţi sportive, telecomunicaţii, sisteme de control al aerului în spaţii închise, medicină umană şi medicină veterinară, agricultură, ingineria produselor alimentare, transporturi, energetică, inginerie mecanică, inginerie industrială şi electrotehnică.
La salon au fost prezentate idei și inovații ale cercetătorilor din România, Republica Moldova, Iran, Polonia, Malaezia, Taiwan, Indonezia, Coreea, SUA și Canada.

Universitatea Dunărea de Jos din Galați a fost reprezentată de echipe de cercetători de Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor și de la Facultatea de Inginerie.
 
Inventatorii parizerului fără nitrit s-au întors acasă cu: Premiul Special PROINVENT și Medalie de aur acordate de juriul salonului internațional, Medalie și diplomă acordată de Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova și Diplomă de Excelență acordată de Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară Banatul “Regele Mihai I al României” din Timișoara.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email