UGAL

Marți, 12 decembrie, începând cu ora 11,00, în sala Aula Magna a Universității „Dunărea de Jos” din Galați va avea loc conferința de lansare a aplicației SmartRoadSense. Evenimentul este organizat de Fundația S.A.T.E.A.N., în parteneriat cu Universita’ degli Studi di Urbino Carlo, Regione Marche, Comuto Sa (Bla Bla Car), Coventry University, Buckinghamshire Advantage, Regione Abruzzo, în cadrul proiectului pilot CROWD FOR ROADS – Horizon 2020.

SmartRoadSense este o aplicație de crowd sensing pentru monitorizarea calității suprafeței stradale. Deoarece bugetul alocat administrațiilor de drumuri este mult sub cel necesar menținerii rețelei la anumite standarde tehnice, utilizarea unui sistem de administrare a structurilor rutiere devine mai mult o necesitate decât un deziderat. Sistemul de  monitorizare a structurilor rutiere propus prin Proiectul Horizon 2020 – Crowd4Roads este eficient și simplu de utilizat.

Cu ajutorul lui, pe baza unor criterii tehnice și folosind o  aplicație pe smartphone-ul conducătorului auto, datele relevante de sistem sunt transmise și formează o hartă în open data care măsoară starea  tehnică a structurii rutiere stradale prin vibrațiile transmise în timp real în momentul conducerii vehiculului.

Aceste informații sunt prelucrate de un software SMART ROAD SENSE, realizat de Universitatea de informatică din Urbino. Prin aplicarea unui sistem de monitorizare a structurilor rutiere pot fi descrise diferite strategii în definirea politicii de întreținere și refacere a străzilor, ținând cont de aplicarea eficientă a investițiilor. Invitația de  a participa la eveniment este adresată tuturor celor interesați - cadre didactice, cercetători, studenți, masteranzi sau doctoranzi.


            
            
            
            	
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email