UGAL

profesor universitar doctor Geert Hofstede
Facultatea de  Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi are onoarea de a conferi titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Geert Hofstede, una dintre cele mai marcante personalităţi mondiale din domeniul managementului.

Având o teză de doctorat în psihologie socială, profesorul Hofstede a predat cursuri de antropologie organizaţională şi management internaţional la Universitatea din Maastricht, Olanda. Prin publicarea cărţii „Consecinţele culturii” a devenit promotorul cercetării interculturale comparative, ideile sale fiind preluate de întreaga comunitate ştiinţifică.

Este membru al Academy of Management şi Academy of International Business în SUA, membru onorific al International Association for Cross-Cultural Psychology,  Doctor Honoris Causa în cadrul a şapte universităţi europene şi Honorary Professor la două universităţi din China. În mai 2008, celebra revistă Wall Street Journal îl citează printre cei mai influenţi 20 de gânditori în domeniul managementului, fiind singurul european din această listă. Prin intermediul cărţilor şi articolelor publicate în jurnale de prestigiu, Geert Hofstede a devenit unul dintre cei mai citaţi autori în Social Science Citation Index. 

La acest eveniment unic în România vor participa:
 
- Excelenţa sa, ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić,
- reprezentanţi ai ambasadei Olandei la Bucureşti,
- reprezentanți de la Institutul Hofstede,
- reprezentanţi ai mediului de afaceri şi comunităţii locale,
- reprezentanții mediului academic din următoarele centre universitare:
 
ASE București, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „A.I. Cuza” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Festivitatea va avea loc pe data de 21 octombrie, începând cu ora 11.00, în Aula Magna.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email