UGAL

Cu ocazia lansării în dezbatere publică a propunerii de modificare a Cartei Universității, studenții au oportunitatea de a participa la procesul de modificare a actului fundamental pentru activitatea academică din universitatea noastră. Astfel, pe 13 martie, începând cu ora 10:00, va avea loc, în Aula Magna din corpul AE, o dezbatere ce are în vedere opinia studenților cu privire la modificările propuse până în prezent, dar și de a colecta ideile acestora cu privire la alte propuneri pe care aceștia le-ar putea avea, în raport cu Carta Universitară.

Pentru a participa la această dezbatere trebuie completat formularul următor: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3jnXLY-g2FA_TfSYZ9rneS2YmKt9HNp97YCHsmZDwH9ZhXA/viewform

1. Ce este Carta Universitară?

- Carta Universitară reprezintă principalul instrument de implementare de către instituțiile de învățământ superior a valorilor și principiilor care guvernează activitatea universitară, inclusiv educația inițială și formarea continuă, precum și cercetarea științifică. Aceasta exprimă aspectele fundamentale ale autonomiei universitare și opțiunile majore, structurale, funcționale și organizatorice ale comunității universitare. Carta universitară prezintă opțiunile majore ale comunității universitare și se aplică în întregul spațiu universitar.

2. Cum se adoptă o Cartă?

- Pentru a fi aprobată de Senatul universitar și a primi ulterior avizul de legalitate de la Ministerul Educației, o Cartă Universitară trebuie să fie supusă dezbaterii publice. Studenții au posibilitatea și responsabilitatea de a veni cu propuneri și idei pentru Carta Universității, un document care le influențează direct viața studențească.

3. Ce poate cuprinde o Cartă?

O Cartă Universitară poate cuprinde următoarele aspecte:

- Organizarea studiilor universitare și postuniversitare;

- Promovarea calității în procesul de învățământ;

- Structura organizatorică;

- Conducerea universității;

- Colaborarea structurilor de conducere ale universității cu organizațiile studențești;

- Codul de Etică și Deontologie Profesională al universității;

- Structura, drepturile și obligațiile membrilor comunității universitare;

- Principiile prin care se reglementează activitatea studenților.

Pentru a consulta propunerile afișate până în prezent, vă invităm să accesați link-ul următor:

https://www.ugal.ro/informatii/organizare/senatul-universitatii/dezbatere-publica-senat/11-site/10678-propuneri-privind-completarea-si-actualizarea-cartei-udjg-curent

Propunerile pot fi trimise pe: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Prin oportunitatea ce se prezintă, încurajăm studenții să fie alături de noi în toiul schimbărilor și să își facă vocea auzită!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email