UGAL

Ediția din 2023 a Metarankingului universitar, clasament realizat independent de un grup de experți din mai multe instituții de învățământ superior, aduce Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în poziția 11, cu 6 puncte, alături de Universitatea din Oradea, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Metarankingul este construit pe baza principalelor clasamente internaționale la care participă universități românești, pe baza Metodologiei privind realizarea exercițiului național de metaranking stabilită de Ministerul Educației, fiind publicat de Centrul Qualitas al UBB.

Rezultatele cercetării de excelență obținute anul acesta, cu o creștere semnificativă față de anul 2022 (poziția 19 - 5,18 puncte) confirmă prestigiul Universității „Dunărea de Jos" din Galați, cea mai importantă instituție academică din Regiunea de SE a României. Comparativ cu clasamentul din anul 2019, în care Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați a înregistrat 1 punct, creșterea este de 600%.

Pentru detalii:

https://www.edupedu.ro/ultima-ora-cele-mai-bune-universitati-din-romania-in-2023-universitatea-babes-bolyai-universitatea-din-bucuresti-umf-carol-davila-si-politehnica-bucuresti-metarankingul-universitar-2023/

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email