UGAL

Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați, în parteneriat cu Ambasada Republicii Turcia la București și Consulatul General al Republicii Turcia din Constanța, organizează, la sediul instituției de învățământ superior din Galați, pe 12 decembrie, de la ora 12,30, un eveniment dedicat Centenarului Republicii Turcia și celor 145 de ani de relații diplomatice turco-române.

Evenimentul la care vor participa Excelența Sa, domnul Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia la București și prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul UDJG, va debuta cu intonarea imnurilor de stat și discursurile celor doi. Va urma o scurtă prezentare a istoricului relațiilor bilaterale ale UDJG cu universitățile din Turcia și un moment artistic susținut de Ansamblul „Kalofonis”, formatie vocal-instrumentală de muzică veche românească, ce va interpreta câteva piese din sec. XVIII, compuse de Dimitrie Cantemir.

Evenimentul conține și o serie de prezentări academice: „Geopolitica Marii Negre în cadrul relațiilor moderne româno-turce (1878-1940)” - prof. univ. dr. Arthur-Viorel Tuluș, Decan al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați; „Comunitatea turco-tătară din România și migrațiile în Turcia între cele două războaie mondiale” - dr. Metin Omer, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius” din Constanța; „Dialog cultural Occident - Orient în scrierile lui Dimitrie Cantemir” - prof. univ. dr. Simona Antofi, Decan al Facultății de Litere, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Cu această ocazie, se va anunța și deschiderea, pentru 2024, a programului de burse de studiu „Türkiye Scholarships”, disponibil pentru toate domeniile de licență, masterat și doctorat, un program cuprinzător care oferă studenților și cercetătorilor posibilitatea de a-și desăvârși pregătirea la cele mai prestigioase universități din Turcia. Înscrierile se fac în intervalul 10 ianuarie-20 februarie 2024, online, doar pe site-ul https://turkiyeburslari.gov.tr/. Se asigură taxa de școlarizare, cazare, transport, bani de buzunar, asigurarea de sănătate, dar și contravaloarea unui curs de limbă și civilizație turcă.

Reamintim că în baza parteneriatului încheiat între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Ministerul Educației din Turcia, inițiat și mediat de doamna Gülten Abdula Nazare, președintele filialei Galați a Uniunii Democrate Turce din România, Facultatea de Litere și Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul UDJG organizează cursuri de limbă, cultură și civilizație turcă predate de Dr. Mehmet Kocakaplan, profesor la Universitatea Marmara din Istanbul. 

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

WhatsApp Image 2023 12 08 at 12.57.12

WhatsApp Image 2023 12 08 at 12.57.28

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email