UGAL

Gala Cercetării de Excelență la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este un eveniment științific ce marchează rezultatele de excepție obținute în cadrul activității de Cercetare-Dezvoltare-Inovare și Transfer Tehnologic (CDI-TT), creație artistică și performanță sportivă. Ajunsă la cea de-a patra ediție în acest an, gala a devenit o tradiție la instituția gălățeană.

Începând cu anul 2020 și până în prezent, universitatea a înregistrat progrese remarcabile în domeniul CDI-TT, reflectate prin ocuparea primei poziții în România conform Clasamentului Times Higher Education - Young Universities. De asemenea, s-a atins un maxim istoric de 599 de publicații indexate în Web of Science – Clarivate (2022), iar instituția se situează în partea superioară a Metarankingului național.

Nominalizările pentru excelență au înregistrat o creștere constantă, corelată cu prestigiul științific instituțional: 39 în 2020, 50 în 2021, 250 în 2022 și 260 în 2023.

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0171 „Acțiuni concrete de dezvoltare și stimulare a cercetării, dezvoltării, inovării și transferului tehnologic la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați”, finanțat de CNFIS în cadrul Domeniului 6: Susținerea cercetării de excelență în universități. Directorul de contract este profesorul universitar doctor Silvius Stanciu.

Rezultatele cercetării de excelență obținute confirmă poziția Universității „Dunărea de Jos" din Galați, cea mai importantă instituție academică din Regiunea de SE a României, cu o comunitate academică puternică, capabilă să facă față provocărilor contemporane și să genereze un impact economic și social semnificativ la nivel național și internațional.

Gala CEREX UDJG 2023 va avea loc în data de 6 decembrie 2023, interval orar 12:00-15:00 în Aula „Alexandru Ioan Cuza” a Universității „Dunărea de Jos” din Galați din Strada Domnească nr. 111.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email