UGAL

Holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați va găzdui în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie evenimentul „Marea Unire a Roboticii”, organizat de Clubul de Robotică ByteForce al Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Această activitate este parte a proiectului amplu „Participarea Clubului de Robotică ByteForce CNVA Galați în sezonul competițional First Tech Challenge România 2023-2024”, proiect care presupune şi activități cu scop educativ, de informare şi de promovare a roboticii în comunitate, pe lângă activitatea tehnică şi competițională.

Atracția principală va fi turneul la care fiecare echipă participantă va testa limitele propriului robot, încercând să marcheze mai multe puncte decât echipa adversă. După meciurile de calificări din data de 1 decembrie, urmează meciurile eliminatorii, până când, la final, rămâne doar o alianță învingătoare.

Pe lângă meciurile cu roboți, echipele sunt invitate să își formeze galerii, să organizeze standuri tematice unde îşi prezintă echipa şi oportunitățile pe care le oferă robotica. De asemenea, o parte cheie a evenimentului o constituie discursurile oficialităților invitate la festivitatea de deschidere şi prezentările unor personalități din domeniu care își împărtășesc ideile, sfaturile și susținerea pentru noul sezon competițional.

Prin acest eveniment, organizatorii doresc să promoveze atât orașul Galați drept susținător al dezvoltării în domeniul STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics), cât și implicarea elevilor gălățeni în activități extrașcolare, oferindu-le oportunitatea de a dobândi noi abilități și cunoștințe.

Programul evenimentului poate fi găsit pe pagina de Facebook ByteForce.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email