UGAL

Conf. univ. dr. ing. Nicolae Diaconu, Decan al Facultății Transfrontaliere, în perioada 2008 – 2020, este absovent al Facultății de Mecanică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați, Secția: Tehnologia Construcțiilor de Mașini, obținând diploma de inginer mecanic/inginer, în anul 1983, cu media 10.00.

În perioada 1983 – 1985, domnul conf. univ. dr. Nicolae Diaconu a fost inginer stagiar la Combinatul Siderurgic, Uzina de Laminate Plate, pentru ca, ulterior, să aibă o prodigioasă carieră academică: 1985 – 1990 – asistent stagiar la Universitatea din Galați, 1990 – 1993 – asistent titular la Catedra de organe de mașini – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 1993 – 2003 – Șef lucrări în cadrul aceleiași Catedre de organe de mașini; 2003 – 2020 – Conferențiar universitar doctor inginer.

Domnul conf. univ. dr. ing. Nicolae Diaconu s-a remarcat și printr-o asiduă activitate de cercetare, fiind membru al mai multor asociații titrate din țară, precum: Membru al „Asociației Creatorilor de Tehnică”, Membru al „Asociației Generale a Inginerilor din România”, Membru al „Asociației Române de Tribologie”, Membru fondator al „Asociației Române de Transmisii Mecanice”, Membru al „Asociației de Robotică din România”. În anul 2009, a fost laureat al Premiului Profesor Bologna, distincție acordată de „Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România”, pentru meritele sale în cariera didactică. În calitate de cercetător a publicat peste 65 de articole în calitate de autor și coautor, a editat 17 cărți și a fost membru în echipele de proiect a 17 contracte de cercetare din domeniile de interes.

Anul 2006 a însemnat pentru Domnia Sa un moment definitoriu pentru întreaga carieră, deoarece, odată cu funcția de Prodecan al Extensiunii Universității „Dunărea de Jos” de la Cahul, a acceptat să fie una dintre personalitățile UDJG care au consolidat bazele Facultății Transfrontaliere de astăzi, al cărei Decan a fost, în perioada 2008 – 2020.

Profesor îndrăgit, cercetător consecvent, manager al unei facultăți complexe, acesta a fost domnul conf. univ. dr. ing. Nicolae Diaconu, cel care va rămâne în amintirea tuturor studenților, colegilor, partenerilor, prin respectul și responsabilitatea de care a dat dovadă în toată cariera sa.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email