UGAL

La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în perioada 15-17 noiembrie 2023, s-a desfășurat Conferința de închidere a proiectului Erasmus+  Explorations in the digital world, 2021-1-TR01-KA220-SCH-000027804, la care au participat invitați din țările partenere, respectiv din Turcia (Konya Il Milli Egitim Mudurlugu și Zeki Altindag Ilkokulu, Konya), din Italia (CRHACK LAB FOLIGNO 4D ODV, Umbria, Foligno și Istituto Comprensivo A. Gemelli, Puglia, Leporano) și din Polonia (Fundacja Eduvibes Łódzkie Skierniewice, Varșovia).

La eveniment au participat și reprezentanți din școlile asociate, respectiv Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Galați și Școala Gimnazială Nr. 28 din Galați.

Evenimentul a evidențiat, în primul rând, importanța utilizării instrumentelor Web 2.0, Web 3.0, Web 4.0 în educația școlară.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-au prezentat și câteva exemple practice privind utilizarea acestor instrumente digitale în învățământului primar, precum Jocul matematic ”Collecting Stars in Space” , Povestind despre eroi ”Tales from the Language of Heroes” și Galeria digitală ”Histories, Cultures, Spacies”. Aceste instrumente vor fi accesibile tuturor cadrelor didactice interesate să le utilizeze, atât în cadrul activităților formale cu elevii din clasele primare, cât și în activitățile extracurriculare sau extrașcolare. 

Dincolo de importanța sa științifică și practic-aplicativă, evenimentul demonstrează încă o dată faptul că dialogul intercultural găsește noi forme de manifestare în spațiul educațional și că diferențele culturale sunt, înainte de toate, punți de comunicare

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email