UGAL

Ȋn perioada 23-25 noiembrie 2023 va avea loc conferința de ȋnchidere a proiectului NANOPURIMON „Abordări avansate bazate pe nanotehnologie pentru purificarea apelor uzate de poluanții organici și monitorizarea acestora în corpurile de apă” cod proiect 2SOFT/1.2.139 (“Advanced nanotechnology-based approaches to waste-water purification from organic pollutants and their monitoring in water bodies”, project code number 2SOFT/1.2/139”).

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) - în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, Prioritatea.2 - Promovarea și sprijinul pentru cercetare și inovație, Obiectiv specific 1.2.1 - Condiții prealabile îmbunătățite pentru o cooperare susținută în domeniul cercetării și inovării care contribuie la dezvoltarea economică a regiunii.

Acest proiect a fost implementat de Institutul de Inginerie Electronică și Nanotehnologii „D. Ghițu”, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Centrul Național de Mediu, Chisinău.

Prin organizarea acestei conferințe sunt puse în evidență rezultatele proiectului în acest domeniu, cum ar fi:

  • Îmbunătățirea condițiilor prealabile pentru o cooperare susținută în domeniul cercetării și inovării, contribuind la dezvoltarea economică a regiunii;
  • Hărți de poluare puncte țintă elaborate;
  • Nouă metodă pentru eliminarea fenolilor dezvoltată și brevetată;
  • Colaborarea consolidată între instituțiile de cercetare;
  • Grupurile țintă informate cu privire la rezultatele proiectului,

asigurându-se un mediu în care specialiștii în domeniu vor prezenta problematica la zi și să identifice/propună unele soluții care ar putea aduce îmbunătățiri ale situației existente în domeniul mediului.

Conferința se va desfășura în sala Panoramic a Hotelului Mercure și în cadrul Infrastructurii de Cercetare REXAN.

PROGRAMUL CONFERINȚEI

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email