UGAL

Peste 200 de reprezentanți ai mediului de afaceri și oficiali de pe ambele maluri ale Prutului au participat luni 20 noiembrie 2023 la cea de doua ediție a Forumului Economic România - Republica Moldova. Din partea oficialităților române au fost prezenți Mircea Abrudean, Secretar de Stat al Guvernului de la București, Excelența sa Cristian Leon Țurcanu, Ambasadorul României la Chișinău, Pavel Casian-Nițulescu, Secretar de stat în Ministerul Energiei, Guvernul Republicii Moldova fiind reprezentat de Vicepremier Dumitru Alaiba, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Forumul Economic România-Republica Moldova este organizat de Ambasada României la Chișinău, Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior și Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova. Paneluri de discuții ce au avut loc în cadrul evenimentului: sănătate publică / finanțări europene și guvernamentale / investiții publice și private / comerț exterior, diplomație economică și investiții străine / turism / relația economico – administrativă dintre România și Republica Moldova.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost reprezentată de prof. univ. dr. Silvius Stanciu, prorector, ce a realizat o prezentare în plenul conferinței, în care a evidențiat activitatea instituției gălățene și importanța parteneriatelor educaționale și de cercetare în învățământul superior, cu impact direct în dezvoltarea cooperării economice transfrontaliere.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email