UGAL

Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează în perioada 19-20 octombrie, Simpozionul Internațional Euro-Aliment - Insights of Future Foods - From concepts and challenges to technological innovations. Evenimentul bienal a ajuns la a 11-a ediție. La conferință participă experți din 18 țări, precum: India, Iran, Polonia, Franța, SUA, Spania, Germania, Republica Moldova, Maroc, Grecia, Lituania, Tunisia, Turcia, Ucraina, Austria, Irlanda, Madagascar, și România.

În cadrul celei de-a 11-a Ediții a Simpozionului Internațional Euro-Aliment 2023 se vor aborda subiecte actuale și de maximă importanță din perspectiva dezvoltării de idei, concepte, provocări și tehnologii pentru alimentele viitorului, sprijinind astfel inovația în industria alimentară și acvacultură.

Integrarea ingineriei alimentelor cu domenii conexe precum biotehnologie, nutriție, bioeconomie, protecția mediului etc. joacă un rol esențial în furnizarea de sisteme alimentare eficiente și sustanabile, care să asigure securitatea alimentară, siguranța și calitatea produselor alimentare, într-o lume în permanentă schimbare.

Prin organizarea Simpozionului Internațional Euro-Aliment 2023, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din Galați vizează extinderea transferului de cunoaștere în domeniile abordate, dezvoltarea de noi parteneriate, creșterea impactului și a vizibilității facultății atît la nivel național cât și internațional.

Conferința care se desfășoară în online are în dezbatere 114 lucrări, din care 40 de prezentări orale și 78 sub formă de poster. Totodată, 14 prezentări vor fi realizate de invitați de renume international, în cadrul următoarelor patru secțiuni:

  • KEY DRIVERS IN FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY FOR A SUSTAINABLE AND SAFE NUTRITION
  • FOOD SAFETY CHALLENGES IN THE NEAR FUTURE
  • BIOTECHNOLOGY FOR A SUSTAINABLE FOOD PRODUCTION
  • MULTIDIMENSIONAL APPROACHES FOR AQUACULTURE AND AQUATIC RESOURCES SUSTAINABILITY

Mai multe detalii sunt disponibile aici: http://www.euroaliment.ugal.ro/index.php/en/.

Participarea la conferință este asigurată accesând linkul: https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a8hq_3Z1B2wcRiOluhnoxJh42qe-nRCgW4Rm7dn8htWs1%40thread.tacv2/conversations?groupId=48b5dde6-2d7a-4219-8e36-484127c8853c&tenantId=445e5699-60fa-4f59-8e7f-778197a4d740

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email