UGAL

Sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați a fost astăzi neîncăpătoare pentru reprezentanții mediului academic care au dorit să asiste la deschiderea oficială a Consiliului Național al Rectorilor. Au fost prezenți rectori de la aproape toate universitățile din România, reprezentanți ai Ministerului Educației și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și ai autorităților locale și județene.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, prof. univ. dr. Gigel Paraschiv a transmis salutul ministrului Ligia Deca adresat reuniunii de la Galați. „Am convingerea că va fi o întâlnire în beneficiul tuturor și vă transmit gândul bun de susținere din partea doamnei Ministru Ligia Deca. Galațiul fără universitate nu ar fi la fel. Instituția de învățământ superior reprezintă un pol important în dezvoltarea zonei de sud-est a țării. Ministerul Educației salută implicarea UDJG în sprijinirea românilor de peste Prut“, a declarat prof. univ. dr. Gigel Paraschiv.

Fostul Ministru al Educației, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor: „Admir pragmatismul și perseverența domnului Rector, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, un manager foarte bun. Am văzut la Galați proiecte impresionante, unice în țară, pe care sunt convins că le veți duce la bun sfârșit. Am credința că UDJG va crește frumos, o spun în numele CNR-ului. Aveți deja, în cele 14 facultăți, 14.000 de studenți, din care un sfert sunt studenți străini. Apreciez internaționalizarea, sunteți un bun exemplu și din acest punct de vedere”.

La rândul său, Andrei Alexandru, ministru secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a felicitat Universitatea gălățeană pentru proiectele depuse până acum și a vorbit despre intențiile de dezvoltare a ministerului pe viitor.

Pentru că sesiunea de lucru a Consiliului Național al Rectorilor se înscrie în seria evenimentelor organizate cu prilejul aniversării a 75 de ani de învățământ superior la Galați, invitații au oferit rectorului UDJG, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu diplome și plachete aniversare.

Cu această ocazie, secretarul de stat prof. univ. dr. Gigel Paraschiv a înmânat Rectorului Universității „Dunărea de Jos” din Galați placheta aniversară „Dimitrie Gusti”, pentru întreaga activitate educativă și de cercetare științifică dar și pentru performanțele instituționale înregistrate în cei 75 de ani de învățământ universitar la Galați.

Au mai vorbit și înmânat diplome onorifice prof. univ. dr. Neculai Istudor, din partea Consorțiului Universitaria, prof. univ. dr. Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, Consorțiul G6 UMF, și prof. univ. dr. Cornel Cătoi, din partea Consorțiului Universităților de Științe Agricole și de Medicină Veterinară – Științele vieții.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email