UGAL

Sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini” a găzduit astăzi festivitatea de deschidere a celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale de Oncologie Ginecologică și Urologică, organizată în parteneriat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Medicină și Farmacie Galați, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Societatea Română de Radioterapie, Societatea Română de Fizică Medicală, Colegiul Medicilor Galați și Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați.

La prezidiu s-au aflat rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, coordonatorul conferinței, Prof. Dr. Laura Rebegea, președinții de onoare ai conferinței Prof. Dr. Rodica Anghel și Prof. Dr. Aurel Nechita, precum și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, unul dintre susținătorii actului medical din Galați.

Sala a fost plină de medici de diferite specialități, oncologi, radioterapeuți, ginecologi, urologi, chirurgi, anatomo-patologi, radiologi, fizicieni medicali, psihoterapeuți, medici de familie precum și toți profesioniștii implicați în managementul complex al acestor patologii. Pe parcursul celor trei zile ale conferinței, aceștia vor putea participa la prezentări pe diverse teme, de la prevenția și diagnosticul precoce al cancerelor, până la tratamentul și urmărirea post-terapeutică.

Lucrările prezentate vor contribui atât la evaluarea strategiilor actuale cât și la perspectivele terapeutice care se deschid permanent în acest domeniu.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email