UGAL

Construcţia celei mai mari nave de cercetare de pe apele interioare ale Europei, care a fost finanţată prin Programul Operațional Competitivitate, Apel: POC/448/1/1/Mari infrastructuri de CD, prin proiectul “Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea, REXDAN, 127065”, va ajunge mâine, joi, 31 august, la Galaţi.

Nava REXDAN a fost construită la Şantierul Naval ATG Shipyard din Giurgiu şi, după o călătorie pe apă de 343 km, va ancora la pontonul Schengen al APDM (Strada Portului Palatul Navigaţiei, nr. 34), ȋn jurul orei 14.00.

„Putem spune, practic, că de joi vom avea funcțional cel mai important centru de cercetare din aceasta parte a Europei, punând astfel Galaţiul pe harta mondială a cercetării”, a declarat prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Nava REXDAN va acoperi o arie geografică vastă (2.000 de km pe partea navigabilă a Dunării, de la Sulina la Passau-Germania) și va permite operațiuni de cercetare ȋn cadrul celor 9 laboratoare, ce corespund unor specializări multiple (chimie, biologie, fizică, știința mediului, ecologie, batimetrie, topografie, chimia atmosferei, dezvoltare durabilă, etc).

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email