UGAL

Asociația Națională a Crescătorilor de Capre din România în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor anunță finalizarea proiectului „Stagii de practică inovative în domenii de specializare inteligentă”, cofinanțat din Instrumente Structurale prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

În data de 18.08.2023, ora 10.00 are loc Conferința de închidere a proiectului. Evenimentul se va desfășura online, pe Platforma Microsoft Teams. Link-ul pentru conectare este:https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3a0UYOENunFospBOAoF56jGQ2FU0UcCoprUGqL2WXzPo1%40thread. Tacv2/1692283340211?context=%7b%22Tid%22%3a%22445e5699-60fa-4f59-8e7f-778197a4d740%22 %2c%22Oid%22%3a%225742c4bd-b508-48aa-abb6-d73e9609ee34%22%7d

            Proiectul a fost implementat în perioada 2021-2023, prin parteneriatul încheiat între Asociația Națională a Crescătorilor de Capre din România CAPRIROM, Titan Edilitare SRL Brăila, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ovidius” din Constanța.

            Obiectivul general al proiectului corespunde obiectivului major al POCU de dezvoltare a resurselor umane prin creșterea accesului la un sistem educațional de calitate, la stimularea ocupării locurilor de muncă și parteneriatelor dintre instituțiile educaționale și agenții economici de practică, viitori angajatori.

Proiectul a facilitat celor 350 de studenți din Grupul Țintă din cadrul celor 3 universități partenere derularea următoarelor activități principale:

·         participarea la stagii de practică inovative;

·         asigurarea echipamentelor, materiilor prime și materialelor suport în derularea stagiilor de practică inovative;

·         vizite de studiu și schimb de experiență între universitățile partenere, precum și la agenți economici din Regiunile de Sud Est și Nord-Est;

·         parteneriate cu agenți economici și entități reprezentative cu experiență și expertiză în diferite domenii de activitate;

·         organizarea de întâlniri, mese rotunde, vizite de studiu, exemple de bune practici, conferințe cu secțiuni de interes: legislație, reglementări, calitatea și siguranța alimentară, produse alimentare tradiționale etc.;

·         organizarea și implicarea în concursuri inovative din domeniul producției alimentare și al gastronomiei,  având drept scop obținerea de produse sănătoase, echilibrate nutrițional;

·         accesul studenților la servicii de consiliere și orientare privind evoluția în carieră.

În implementarea proiectului au fost implicate universitățile partenere, studenții din grupul țintă și voluntari, agenți economici, inclusiv autoritățile publice locale, pentru a realiza armonizarea obiectivelor proiectului cu strategiile de dezvoltare locală și regionale din domeniile de interes.

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European  prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email