UGAL

2366 de locuri au fost scoase la concurs, la admiterea din iulie, pentru cele 56 de programe de Masterat ale Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi. Sunt 844 de locuri la buget, 506 pentru românii de pretutindeni și 981 cu taxă.

Programe noi de masterat la UDJG

La Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, unde sunt 88 de locuri la buget pentru cinci programe de masterat, două sunt în premieră, la Buzău. Este vorba de Inginerie și management în alimentația publică și agroturism și Expertizare în combaterea fraudelor alimentare. La Facultatea de Drept și Științe Administrative sunt 85 de locuri bugetate pentru 3 programe de masterat, din care unul nou: E-guvernare și digitalizare în administrația publică, iar Facultatea de Educație Fizică și Sport are alocate 100 de locuri la buget, pentru patru programe de masterat, din care unul în premieră: Consiliere școlară și incluziunea persoanelor cu cerințe educaționale speciale.

Cele mai multe locuri bugetate la masterat sunt la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (121) unde sunt cinci programe de studiu. Urmează în ordine: Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică (99 de locuri bugetate pentru cinci programe de masterat) și Facultatea de Inginerie cu 84 de locuri la buget, pentru patru programe de masterat. Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie dispune, pentru cele două masterate de 38 de locuri bugetate, cea de Arhitectură Navală are prevăzute, pentru programul de masterat de Arhitectură Navală în limba engleză, 28 de locuri bugetate, iar Facultatea de Arte are, pentru trei programe de masterat 25 de locuri la buget. Câte trei programe de masterat sunt și la Facultatea de Științe și Mediu (68 de locuri bugetate), Inginerie și Agronomie din Brăila (62 de locuri bugetate) și Litere (46 de locuri bugetate). La Facultatea Transfrontalieră, pentru cele treisprezece programe de masterat care se desfășoară la Chișinău, Comrat și Cahul, sunt scoase la concurs 423 de locuri cu bursă pentru românii de pretutindeni și 75 de locuri cu taxă.

Calendarul admiterii pentru Masterat

Înscrierile au loc, în intervalul 18-23 iulie, atât online cât și fizic, la centrele special amenajate. Pe 24 și 25 iulie se desfășoară probele de concurs (la facultățile unde este cazul), iar pe 27 iulie se afișează rezultatele. Cei declarați ADMIȘI la ciclul II de studii cu frecvență, au la dispoziție intervalul 28-31 iulie în care trebuie să depună diplomele de licență în original, confirmând, astfel, că doresc să fie masteranzi ai UDJG. Înscrierile pentru Facultatea Transfrontalieră se desfășoară în intervalul 24-31 iulie (29-31 iulie se desfășoară probele de concurs), iar până pe 3 august, la ora 12,00, se depun diplomele în original.

Programul centrelor de înscriere este: luni - vineri 8.30-15.30; sâmbătă și duminică 9.00-14.00.   Pentru mai multe detalii, accesați www.admitere.ugal.ro, secțiunea Masterat.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email