UGAL

Comunitatea academică a Universității Cooperatist – Comerciale din Moldova (UCCM) a participat astăzi la ceremonia de acordare a titlului de doctor honoris causa Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

„În acest moment solemn, noi, membrii comunității academice de la Universitatea Cooperatist – Comercială din Moldova, dorim să ne exprimăm admirația și prietenia față de un spirit vizionar și un cercetător de renume internațional. Excelența Sa, Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, se distinge printr-o carieră prodigioasă, care îmbină armonios activitatea de cercetare, activitatea didactică și managementul proiectelor de cercetare-dezvoltare, componentă relevantă a unei personalități complexe. Cariera Domniei Sale este bogată și grăitoare, calitățile sale manageriale, ținuta profesională și abilitatea de a coordona programe naționale și internaționale de cercetare, recomandându-l ca personalitate de seamă a comunității academic”, se arată în laudatio prezentat publicului de rectorul UCCM, prof. univ. dr hab. Larisa ŞAVGA.

„Din 2019 și până în prezent, în calitate de Rector al Universității „Dunărea de Jos”, domnul prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu a consolidat relațiile cu UCCM, devenind nu doar un partener de nădejde, ci și o personalitate prezentă la toate manifestările științifice de interes în sfera cooperării transfrontaliere.

Cariera unei personalități este definitorie, însă pentru a completa imaginea distinsului nostru colaborator, trebuie să vorbim și despre OMUL Puiu-Lucian Georgescu, astfel, umorul său fin și replicile hâtre, modul subtil cu care desprinde esența problemelor și identifică soluții, cultura vastă, etalată volubil și degajat, capacitatea de empatie și comprehensiune, prezența energică și plină de culoare sunt doar câteva dintre calitățile celui care astăzi ne onorează cu prezența la ceas aniversar”, se mai arată în laudatio.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email