UGAL

La propunerea Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va conferi luni, 12 iunie, titlul de doctor honoris causa domnului doctor inginer habilitat Silviu-Iulian Niculescu.

Director de cercetare gradul I (Cercetător ştiinţific principal gradul I) în CNRS – Franţa (Centre National de la Recherche Scientifique – Centrul Naţional al Cercetării Ştiinţifice), membru al Laboratorului CNRS L2S (Laboratoire de Signaux et Systèmes – Laboratorul de Semnale şi Sisteme), unul dintre cele mai mari laboratoare de cercetare ale Franţei, domnul Silviu-Iulian Niculescu este unul dintre cei mai activi şi mai prolifici specialişti din domeniul Automaticii teoretice şi aplicate, promotor şi reprezentant de frunte al noii etape în dezvoltarea teoriei şi aplicaţiilor sistemelor dinamice descrise de ecuaţii cu argument deplasat.

În ceea ce priveşte colaborarea cu Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, Silviu-Iulian Niculescu a ajutat la ridicarea nivelului Conferinţei reunite „International Conference on System Theory, Control and Computing”, conferinţă la care facultatea noastră este co-fondator la nivelul cerut de co-sponsorizarea tehnică a IEEE - Control Systems Society, începând cu anul 2010. Astfel, prin sprijinul acordat conferinţa a ajuns să fie organizată în sistem joint-conference de către colectivele de Automatică şi Calculatoare de la universităţile in Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Galaţi. De asemenea, prin eforturile sale, s-a reuşit aducerea în România în anul 2023 a prestigioasei conferinţe European Control Conference, conferinţă la care Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică este implicată în organizarea ei.

Silviu Niculescu este astăzi în plină putere creatoare, deschizător de noi direcţii în domeniul său de activitate şi competenţă, „generând” rezultate, pregătind oameni şi fondând instituţii (reviste, colecţii, serii de manifestări ştiinţifice, colective şi grupuri de lucru).

„Considerăm că acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi domnului Silviu Iulian Niculescu este o recunoaştere a meritelor acestuia şi, în acelaşi timp, un semn de preţuire a relaţiei existente între Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică şi domnia sa”, se arată în laudatio pregătit de organizatori.

Ceremonia va avea loc luni, 12 iunie, 2023, începând cu ora 11.00, în Sala Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email