UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Inginerie, alături de Inspectoratul Școlar Județean Galați, Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” și Asociația Absolvenților Facultății de Mecanică vă invită mâine, la ora 12,00, în sala „Daniel Spoerri” din Corpul D al Facultății de Inginerie (str. Domnească nr. 111) pentru a participa la Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului „ORAȘUL VĂZUT PRIN OCHII MEI”, EDIȚIA I, 2022-2023.

Competiția s-a desfășurat, de la începutul anului, în baza unui parteneriat încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați și a cuprins două secțiuni menite să valorifice talentul elevilor: cea de eseuri, intitulată „Puterea cuvântului” și cea de grafică / desen, numită „O imagine cât o mie de cuvinte”. S-au înscris elevi de clasele IX-XII din 14 licee din oraș și chiar județ.

La prima secțiune, participanții au avut de scris o lucrare de 400-600 de cuvinte, în care să prezinte imaginea orașului sau a unui loc din oraș, pe care și-ar dori să îl transforme, astfel încât să fie mai atrăgător sau mai funcțional. La cea de-a doua, tinerii au avut de realizat un desen în format tip A3, în tehnici mixte, prin care să ilustreze modul în care își imaginează orașul/ cartierul/ zona / clădirea / parcul pe care ar dori să-l / s-o transforme conform viziunii sale sau un loc din oraș care îi inspiră.

Lucrările înscrise în concurs au fost evaluate de către un juriu format din cadre didactice din învățământul universitar (de la Facultatea de Litere și Facultatea de Arte) și preuniversitar, constituit într-o comisie coordonată de inspectorul de specialitate. Premiile vor fi acordate de către Asociația Absolvenților Facultății de Mecanică.

,,Ne-am dorit să implicăm tinerii gălățeni în viața cetății, să-i facem mai conștienți de locurile frumoase sau mai puțin valorificate din jurul lor, să îi învățăm să observe, să își spună cuvântul, să analizeze, pentru a găsi soluții care să-i determine să aleagă Galațiul, să investească timp și energie în orașul în care s-au născut. Suntem la prima ediție în acest parteneriat cu IȘJ Galați, anul trecut am demarat această competiție în cadrul Facultății de Inginerie, printre studenții noștri. Ne-au bucurat interesul și participarea elevilor și a profesorilor coordonatori, mulțumesc organizatorilor și îmi doresc ca acest concurs să devină o tradiție”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, președintele Juriului și inițiatorul Concursului.

Lucrările premiate de la cele două secțiuni sunt disponibile pe pagina: https://www.facebook.com/profile.php?id=100090052157273, realizată de studenta Cristina Irimia de la specializarea Jurnalism a Facultății de Litere. La festivitatea de mâine sunt așteptați toți participanții la acest concurs.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email