UGAL

În cadrul proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)” s-a desfășurat la Cahul, Republica Moldova în data de 6 aprilie 2023 primul training privind constituirea clusterului turistic Cahul-Reni-Galați.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale, prestatorii de servicii turistice din cele trei regiuni transfrontaliere, dar și staff-ul proiectului: Liubomir Chiriac, manager de proiect, director executiv, IDIS ”Viitorul”, Conf. univ. dr. ing. Cristian Munteniță, coordonator de proiect, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România; Oxana Efimenco, secretar Primăria Reni, Comunitatea teritorială Reni, Ucraina, Sergiu Rența, coordonator de proiect Consiliul Raional Cahul.

Principalele teme abordat la eveniment au avut la bază discuții privind necesitatea constituirii clusterului turistic Cahul-Reni-Galați, care este rolul clusterelor turistice în intensificarea relațiilor economice transfrontaliere și evidențierea primelor avantajele socio-economice reciproce în activitățile turistice din cadrul clusterului turistic Cahul-Reni-Galați. Un alt subiect abordat a fost cel legat de lansarea mecanismelor practice privind constituirea  clusterului turistic Cahul-Reni-Galați care s-a bazat pe analiza SWOT a regiunii transfrontaliere din perspectiva economică și social-demografică.

Acest comunicat de presă a fost produs cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB-817 și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Pentru a afla alte detalii legate de proiect, ne puteți contacta la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email