UGAL

Seniorii Universităţii Vârstei a Treia – U3A din cadrul UDJG au participat astăzi, la ora 11,00, în Campusul Științei din Domnească 111, la o emoționantă ceremonie de plantare a unui pui de stejar. Inițiativa face parte din seria de activități organizate de Școala Altfel a U3A, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de învățământ superior la Galați.

„Ne-am dorit să contribuim și noi, seniorii de la U3A la această sărbătoare a Universității «Dunărea de Jos» din Galați. Stejarul înseamnă rezistență, forță, trăinicie, este un copac plin de vitalitate, la fel ca noi! La baza copacului am îngropat o cutiuță cu mesaje și fotografii ale colegilor, pentru posteritate, în care ei au ținut să transmită câteva sfaturi tinerilor studenți”, a explicat Roxana Băcanu, coordonatorul seniorilor.

Școala altfel este o inițiativă a Universității Vârstei a 3-a ce reprezintă, practic, o prelungire a Școlii de vară. Anul acesta, activitățile extracurriculare organizate de seniori au în vedere sloganul „Hai să socializăm!” și presupun organizarea de excursii, întâlniri tematice, vizionări de spectacole, participări la lansări de carte.

Vineri dimineață, pe 7 aprilie, seniorii U3A vor merge la Mânăstirea Pantelimon de la Lacu Sărat și vor vizita Galeria de Arte din Brăila. De la ora 18,00, în sala AE218 a Facultății de Drept și Științe Administrative, seniorii vor participa la o seară de muzică folk și tradiții de Paște. Invitați speciali: prof. Ecaterina Hulea, cu o parte din Ansamblul folcloric „Glasul Odăieşilor” de la Odaia Manolachi și Viorica Mogoș, membră a Atelierului de muzică din cadrul Centrului de Creație Brăila, care va cânta câteva piese de muzică folk.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email