UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, parte a consorțiului „Hidrogen Valley” Galați, a fost reprezentată ieri, 4 aprilie 2023, în cadrul Conferinței „GALAȚI GREEN VALLEY – Noul pol de investiții pentru viitor”, de către domnul prorector Dr. Alexandru NECHIFOR. Directorul Editorial al Ziarului Financiar, Cristian Hostiuc, a fost moderatorul conferinței organizată de Ziarul Financiar și Liberty Steel Group și a reunit reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului European, reprezentanți ai administrației publice local și județene, lideri de business, reprezentanți ai mediului financiar-bancar și ai unor centre de cercetări în domeniul energiei.

Potențialul regiunii de a deveni următoarea Hidrogen Valley, cum se poate transforma Galațiul într-un Hidrogen Valley, care sunt avantajele hidrogenului, cum pregătim specialiștii viitorului în hidrogen au fost câteva dintre subiectele dezbătute. 

„Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați, reprezentată aici în sală de către domnul prorector Dr. Alexandru NECHIFOR, este și ea parte a consorțiului acesta și contribuie cu tot ceea ce înseamnă partea de știință, modul în care aceste lucruri pot fi făcute și realizate inclusiv cu o secție pe care o pregăstesc pentru cei care produc baterii aici. Pentru că nu este suficient doar să vrei să produci, trebuie să ai oameni pregătiți și oameni care să stie să lucreze și să poată să facă acest lucru. Ei îi pregătesc pe toți cei care lucrează în aceste industrii și în noile tehnologii”, a declarat Europarlamentarul Dan NICA. 

„În jurul acestui concept de utilizare a hidrogenului se creeză un întreg lanț de valoare care duce la dezvoltarea economică a zonei. Și tocmai de aceea, aceste concepte inovative care beneficiează atât de finanțare Europeană cât și de finanțare națională, pot duce la crearea unor ecosisteme. Aceste ecosisteme se bazează pe utilizarea directă a hidrogenului. Spre exemplu, in industria siderurgică, prin utilizarea hidrogenului în producția de oțel, cifra de afaceri și PIB-ul zonei va crește substanțial”, susține Ministrul Economiei, Florin SPĂTARU.

„Potențialul de cercetare și inovare al UDJG, parteneriatele naționale și internaționale permit atragerea de specialiști din toată lumea. Ne bucurăm că putem avea un rol extrem de important și activ în dezvoltarea regiunii de Sud -Est, iar implicarea noastră este vizibil în creștere. Suntem cea mai importantă Universitate din această parte a țării și este de datoria noastră să pregătim oameni la cel mai înalt nivel, precum și să ne punem la dispoziția mediului socio-economic cu întreaga noastră competență”, a precizat, la rândul său Prorectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Dr. Alexandru NECHIFOR.

Cele IV paneluri din structura conferinței au avut teme de discuție legate de Galați GREENSTEEL, Proiectele de energie regenerabilă din Galați, Proiecte de infrastructură Galați/Brăila, perspective de dezvoltare economică, în care au luat cuvântul Matthew VOGEL SIMEC, Cătălin STANCU Associated Senior Horvath, Ioan IORDACHE Director Executiv Asociația pentru Energia Hidrogenului din România, Doru AVRAMESCU reprezentant GRAMPET, Adolfo AIELLO Deputy Executive Director EUROFER, Mark DAVIS Regional Director for Romania and Bulgaria și alți lideri de business.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email