UGAL

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, alături de Inspectoratul Școlar Județean Galați, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și Casa Corpului Didactic Galați organizează în perioada 3-5 aprilie 2023, Concursul de creativitate în IT „Severin Bumbaru”, concurs destinat pasionaților de IT de toate vârstele.

Competiția a început azi, 3 aprilie, atrăgând un număr de 384 de participanți: 97 de studenți și 287 elevi din învățământul preuniversitar la cele 7 secțiuni organizate. Concursul în format Hackathon se desfășoară pe parcursul a 48 de ore.

Temele pentru secțiunile studențești:

  • Secțiunea Programare Web și Baze de Date: Realizați o aplicație web pentru o rețea socială;
  • Secțiunea Programare Roboți și Sisteme Embedded: Folosind simulatorul CoppeliaSim, construiți o simulare în care un robot mobil (la alegere) urmărește o traiectorie (la alegere) și este capabil să detecteze și să ocolească cel puțin două obstacole cu forme diferite situate pe traiectorie;
  • Secțiunea Programare Obiectuală: Realizați un joc de tip puzzle cu tema roboți, scopul fiind ghidarea robotului către destinație depășind obstacolele întâlnite;
  • Secțiunea Aplicații mobile și de Inteligență Artificială: Realizați o aplicație mobilă pentru nevăzători care să permită orientarea într-o instituție.

Tema pentru elevi, folosind platforma Scratch: Drumeție în lumea poveștilor digitale.

Tema pentru secțiunea dedicată liceenilor, secțiunea Programare în C++ / C#: Realizează un joc pe calculator sau alt dispozitiv electronic în care să intervină termeni din șirul lui Fibonacci.
Tema pentru secțiunea dedicată liceenilor, secțiunea Web Design: RO2023 project - Dezvoltarea unei aplicații web care să atragă românii să-și descopere valorile turistice din propria țară.

Sponsorii acestei ediții a Concursului de creativitate în IT „Severin Bumbaru” sunt Logiscool Galați, Arabesque Construcții, IV Future, Thecon, Clește.ro, Centrico Selir, Crystal System, Endava, RSystems, Nenos Software și WindRiver, firme partenere ale Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Premiile de peste 13.000 euro vor fi oferite de către aceștia la Festivitatea de Premiere de Miercuri 3 mai 2023.

Mulțumim tuturor participanților la Concursul de Creativitate în IT „Severin Bumbaru„” ediția 2023: elevilor din gimnaziu, elevilor din liceu, studenților, profesorilor îndrumători, membrilor juriilor, sponsorilor, organizatorilor și tuturor celor care sunt alături de noi la acest eveniment!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email