UGAL

În cadrul Programului Operațional Capital Uman, Componenta 1 – Diaspora Start Up, Axa prioritară – Locuri de muncă pentru toți, Operațiunea – Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, Schema de ajutor de stat – Schema de ajutor de minimis Diaspora Start Up, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este, începând din data de 15.12.2017, liderul proiectului cu titlul Antreprenoriat și creativitate în țara ta.
 
Obiectivul general al proiectului:
Obiectivul general al proiectului constă în creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană a Regiunilor Sud Est. Pe termen lung proiectul generează dezvoltarea resurselor umane prin creșterea accesului la formare profesională de calitate și stimularea ocupării. Prin implementarea proiectului persoanele aparținând grupului țintă vor beneficia de servicii de formare profesională de calitate și sprijin în vederea inițierii unei întreprinderi pe domeniile de interes prin implementarea unor măsuri specifice de promovare a creării de afaceri și de activități pe cont propriu. De asemenea persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor beneficia de înființarea de noi locuri de muncă pe domenii diversificate crescând astfel gradul de ocupare la nivel de regiune. Efectele/rezultatele pozitive pe termen lung sunt creșterea gradului de ocupare și reducerea numărului șomerilor, valorizarea capitalului uman, ca resursă pentru o dezvoltare sustenabilă în viitor și stimularea dezvoltării locale și coeziunii sociale. Obiectivul general se aliniază cu obiectivele stabilite în AP 2014-2020, Strategia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă 2014-2020, obiectivul specific al acestei priorități de investiții este acela de a crește ocuparea prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană. Proiectul vizează atât diversificarea opțiunilor de activare pe piața muncii (pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă) din zonele cu posibilități reduse, lipsite de oportunități de dezvoltare, prin acordarea de sprijin pentru înființarea de noi întreprinderi cu profil non-agricol în mediul urban, acțiunile vizând dinamizarea și diversificarea activității economice, cât și dezvoltarea celor existente cu scopul de a crea noi locuri de muncă.
 
Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Certificarea competentelor în domeniul antreprenorial pentru 300 de persoane și demararea a 36 de afaceri din Regiunea Sud Est, într-un interval de 12 luni.
2. Sprijinirea implementării a 36 de planuri de afaceri și crearea a 72 de noi locuri de muncă din Regiunea de Sud Est pe o perioada de 18 luni.
3. Monitorizarea dezvoltării pe piață a 36 de afaceri și menținerea a 72 de locuri de muncă din Regiunea Sud Est într-un termen de 6 luni.
4. Implementarea de măsuri inovative care asigură implicarea activă a membrilor comunității prin contribuirea cu informații antreprenoriale în cadrul sistemului e-learning.
 
Calendarul proiectului și cerințele de eligibilitate a grupului țintă urmează să fie anunțate în perioada următoare.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email